Klopp neemt helft van Nederlands kwartet mee naar WK in Qatar

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK voor clubs dat deze maand wordt gespeeld in Qatar. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum stappen in het vliegtuig, maar voor talenten Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg is geen plaats.

Klopp neemt helft van Nederlands kwartet mee naar WK in Qatar
© Pro Shots

De zeventienjarige Hoever maakte vorig seizoen zijn eerste minuten in het shirt van The Reds, toen hij als invaller meedeed in een FA Cup-wedstrijd. Dit seizoen kreeg hij speeltijd tijdens een League Cup-wedstrijd tegen Milton Keynes Dons, waarin hij ook direct scoorde.

Van den Berg, die afgelopen zomer de oversteek maakte van PEC Zwolle naar Merseyside, beleefde in die wedstrijd tegen MK Dons zijn vuurdoop. Een ronde later in hetzelfde toernooi stond hij voor het eerst in de basiself onder Klopp, tijdens het spektakelstuk tegen Arsenal (5-5).

Het WK voor clubs komt nog te vroeg voor beide talenten. Er is echter hoop, want één dag voor Liverpools eerste duel in Qatar staat er nog een ontmoeting met Aston Villa op de rol in de kwartfinale van het League Cup-toernooi. De kans lijkt groot dat zowel Hoever als Van den Berg die dag tot de selectie behoort en aan bod komt. De selectie wordt namelijk opgesplitst tussen spelers die wél afreizen naar Qatar en spelers die thuisblijven.

Uit de A-selectie laat Klopp deze maand Joël Matip en Fabinho thuis. De twee zijn nog herstellende van blessures. Liverpool neemt voor de tweede keer deel aan het WK voor clubs. Na de Champions League-winst in 2005 meldden de Engelsen zich ook al op het toernooi: toen ging de finale verloren tegen São Paulo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.