Ajax denkt aan Weghorst

Reacties

Ajax denkt in de zoektocht naar een nieuwe spits aan een opvallende naam. De club heeft geïnformeerd naar Wout Weghorst (31), die nog onder contract staat bij Burnley.

Ajax denkt aan Weghorst
© Pro Shots

Zoals het Algemeen Dagblad vrijdag meldde is de interesse van Ajax nog niet concreet. De Amsterdammers zijn zich nog aan het oriënteren op de spitsenmarkt en zullen alleen een nieuwe nummer 9 halen als Chuba Akpom deze zomer vertrekt. Van Georges Mikautadze is al afscheid genomen: FC Metz neemt hem definitief over.

In Weghorst ziet Ajax een interessante concurrent voor Brian Brobbey. De 32-voudig international van Oranje heeft ervaring en specifieke kwaliteiten als breekijzer en brengt een mentaliteit mee die Ajax het voorbij seizoen node heeft gemist. Bovendien lijkt Weghorst transfervrij, of in ieder geval voor een schappelijke prijs op te halen bij Burnley. Bij de gedegradeerde Premier League-club loopt het contract van Weghorst nog één jaar door.

Naast Ajax heeft ook FC Twente belangstelling voor Weghorst, die het afgelopen seizoen op huurbasis bij 1899 Hoffenheim goed was voor zeven doelpunten in 28 Bundesliga-duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.