Ajax ziet Mikautadze niet meer terug: Metz licht koopoptie

Reacties

Georges Mikautadze keert niet meer terug bij Ajax. De Georgische aanvaller wordt gekocht door FC Metz, dat de koopoptie van zo'n dertien miljoen euro heeft gelicht om zijn verloren zoon na een huurperiode nu weer definitief in de armen te sluiten. Die optie had Metz overigens tot en met deze donderdag.

Ajax ziet Mikautadze niet meer terug: Metz licht koopoptie
© Pro Shots

Daarmee is één van de aankopen van Sven Mislintat die niet rendeerde in Amsterdam nu onder de pannen. Mikautadze tekende vorig jaar aan het eind van de zomer een vierjarig contract in de Johan Cruijff Arena nadat Ajax ruim zestien miljoen euro aan Metz betaalde voor zijn overgang. Dat werd een grote flop: het zegt genoeg dat Mikautadzes enige volledige wedstrijd voor Ajax de afgang tegen USV Hercules was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In januari trok Mikautadze op huurbasis terug naar Frankrijk, en bijna meteen was weer te zien waarom Ajax hem zo graag wilde hebben. Met elf doelpunten in drie maanden tijd is het voor een groot deel aan de aanvaller te danken dat Metz überhaupt nog kans maakt op lijfsbehoud in Ligue 1. In een tweeluik moet de ploeg daarvoor afrekenen met Saint-Étienne. Wat er ook gebeurt, Mikautadze blijft dus in Metz. Ajax moet hopen dat hij het daar goed doet, want de Amsterdammers profiteren mee als hun miskoop ooit nog eens verkocht wordt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer FC Metz
Meer over FC Metz
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer G. Mikautadze
Meer over G. Mikautadze
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.