Bakker verlaat Ajax met beker: 'Kan er boos om worden, maar heb het geaccepteerd'

Reacties

Suzanne Bakker coachte maandag haar laatste wedstrijd als trainer van Ajax. Na zes jaar heeft de club besloten om een andere weg in te slaan, waardoor de gewonnen bekerfinale tegen Fortuna Sittard Bakkers laatste keer op de Ajax-bank was.

Bakker verlaat Ajax met beker: 'Kan er boos om worden, maar heb het geaccepteerd'
© Pro Shots

Afsluiten met een prijs, zodoende. 'Dit is een bekroning voor het harde werk van speelsters en staf. Ik heb zes geweldige jaren gehad bij Ajax, dat gaan we vanavond even vieren. In de competitie zijn we heel dichtbij gekomen, maar het was een bijzonder jaar. We hebben een goed seizoen achter de rug', aldus de trainer bij ESPN.

Daarmee doelde Bakker vooral op de prestaties in de Champions League, waarin Ajax pas in de kwartfinale het hoofd moest buigen voor Chelsea. 'Op deze manier afsluiten, dat kan wat mij betreft niet beter. Het kampioenschap was heel bijzonder, en de prestaties in de Champions League van het huidige seizoen pakt ook niemand ons meer af.'

Dat Bakker aan de kant is geschoven door Ajax, wekte links en rechts verbazing. De hoofdpersoon bleef er rustig onder. 'Ik ben aangesteld om prijzen te pakken, dat hoort bij Ajax, en dat heb ik zo goed als ik kon gedaan. Ik heb geaccepteerd dat er andere keuzes gemaakt worden. Als je erover nadenkt, kan je boos worden, maar als ik het niet accepteer kan ik ook geen prestaties leveren', sprak Bakker, die nog niet kon of wilde zeggen wat er nu op haar pad komt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.