Ajax Vrouwen vindt opvolger na veelbesproken afscheid van Bakker

Reacties

Hesterine de Reus is vanaf volgend seizoen de opvolger van Suzanne Bakker als trainer van de Ajax Vrouwen. Ze tekent een contract voor twee jaar, tot medio 2026.

Ajax Vrouwen vindt opvolger na veelbesproken afscheid van Bakker
© Pro Shots

De Reus (62) speelde in haar loopbaan 44 wedstrijden voor de Oranje Leeuwinnen en werd de tweede vrouw in Nederland die het diploma Coach Betaald Voetbal haalde. In 2012 werd ze trainer van PSV/FC Eindhoven Vrouwen, kort daarna ging ze aan de slag als bondscoach van het Australische vrouwenelftal. Ook was ze actief bij de voetbalbond van China en Jordanië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Ajax is De Reus de opvolger van Bakker, die na dit seizoen vertrekt uit Amsterdam. Daar ontstond de nodige ophef over, omdat Ajax onder haar kampioen werd en dit seizoen op knappe wijze de kwartfinale van de Champions League bereikte. Manager Daphne Koster is blij met de komst van De Reus. 'Hesterine is een toegewijde coach met veel expertise. Door haar uitgebreide ervaring heeft ze een groot netwerk opgebouwd en kent ze het landschap van het vrouwenvoetbal zeer goed, iets wat ongetwijfeld ook van waarde gaat zijn in haar functie bij Ajax.'

De Reus voelt zich klaar voor een nieuw avontuur. 'Het voelt fantastisch om deze mooie uitdaging aan te gaan. Het voetbal in mijn eigen land, en met name het vrouwenvoetbal, ligt me dicht aan het hart. Daarnaast is Ajax een mooie club die duidelijk stappen vooruit wil maken. Ik kijk ernaar uit een bijdrage te leveren aan het versterken van de vrouwentak en natuurlijk het team op een nog hoger niveau te laten spelen.'

Dit schreef Voetbal International na de Europese uitschakeling van de Ajax Vrouwen.

Azerion Vrouwen Eredivisie

Stand Azerion Vrouwen Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
20
17
2
1
54-19
+35
53
2
Ajax
20
15
3
2
57-18
+39
48
3
PSV
20
11
5
4
48-21
+27
38
4
Fortuna Sittard
20
10
4
6
48-26
+22
34
* Actueel tot en met 26 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.