Ontketende Vardy bezorgt Leicester ook nog de titel

Reacties

Leicester City is kampioen van het Championship geworden. Afgelopen weekend promoveerde The Foxes al - zonder te spelen - naar de Premier League. Aan de hand van Jamie Vardy werd maandag het feest compleet gemaakt.

Ontketende Vardy bezorgt Leicester ook nog de titel
Preston North End
Preston North End
0 - 3
Leicester City
Leicester City

De feestelijkheden waren allang begonnen in Leicester, dat door puntenverlies van Leeds United al zeker was van een terugkeer naar het hoogste niveau. In de huiskamer van trainer Enzo Maresca werd de ondergang van Leeds voor de televisie bekeken. En gevierd, want wat volgde was een replica van de wijze waarop Leicester in 2016 nog de landstitel vierde. Echter was Vardy toen nog de gastheer.

Maandag mochten duizenden meegereisde fans zich ook voorzichtig opmaken voor meer festiviteiten. Op bezoek bij Preston North End kon aan de roes een vervolg gegeven worden. Een overwinning volstond voor de kroon op het werk: het kampioenschap. Maresca toonde zich een man met gevoel voor sentiment en koos voor Vardy in zijn basisopstelling.

Vardy had voor de aftrap zijn curriculum vitae bij Leicester eigenlijk al volmaakt. Een Premier League-titel, kwartfinaleplaats in de Champions League en FA Cup maakten onderdeel uit van zijn eregalerij. Maar ook gepromoveerd was hij al eerder met de club. Een kampioenschap zou de cirkel echter rond maken, hoewel de routinier er na dit seizoen nog een jaar aan vast lijkt te plakken.

Het duurde uiteindelijk ruim een half uur voor de spits zijn Vardy Party in gang trok. Met enig fortuin schoot de spits raak (0-1). Iets wat hij na de rust nog eens over kon doen. Dit keer zorgde de aanvaller, die zeventien basisplaatsen kreeg dit seizoen en achttien keer scoorde, eenvoudig voor de 0-2.

Het uitpuilende uitvak begon de titel alvast te vieren. Nog één keer konden ze de banken op, toen Kasey McAteer er ook nog 0-3 van maakte. Daardoor werd een gouden griffel om een kleurrijk jaar op het tweede niveau gezet en zijn Leicester en Vardy als kampioen terug op het hoogste niveau.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
46
31
4
11
89-41
+48
97
2
Ipswich Town
46
28
12
6
92-57
+35
96
3
Leeds United
46
27
9
10
81-43
+38
90
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.