Guardiola kondigt gesprekken aan over afscheid bij Manchester City

Reacties

Pep Guardiola vierde zondag zijn zesde landstitel als trainer van Manchester City. De Spaanse trainer wil daarvan genieten, maar bereidt de supporters van City alvast emotioneel voor op het moment dat hij vertrekt. Volgend seizoen kan weleens zijn laatste zijn, zo hintte Guardiola.

Guardiola kondigt gesprekken aan over afscheid bij Manchester City
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 1
West Ham United
West Ham United

Maar eerst besprak hij het kampioenschap bij Sky Sports. 'Arsenal heeft ons tot het uiterste gedreven, al twee jaar. Ze hebben een duidelijke boodschap afgegeven: we moeten voorzichtig zijn. Ze hebben een jonge, talentvolle manager. Had je me voorspeld dat we zes van de zeven keer kampioen zouden worden, ik had gezegd dat je knettergek was. Maar dit is ons tijdperk.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoe dat zo komt? Guardiola kon of wilde het geheime recept niet prijsgeven 'Geen idee. Hard werken. En ja, ik zou niet zeggen dat ik een slechte manager ben, maar de club helpt me ook enorm. We moeten bescheiden blijven, wedstrijd voor wedstrijd bekijken. De technisch directeur bezorgt me spelers, ik maak een tactiek.' De vraag is: voor hoe lang nog?

Guardiola waarschuwt dat hij niet, zoals Sir Alex Ferguson ooit, zo ongeveer voor altijd zal blijven. 'De realiteit: ik sta dichter bij mijn vertrek dan bij mijn komst. We hebben met de club gesproken, nu wil ik nog wel blijven. Volgend jaar zal ik er nog zijn en dan zullen we praten. Maar of ik dan nog doorga, moten we zien.'

Moyes
Ook zijn tegenstrever, scheidend West Ham United-manager David Moyes, loofde de kampioenscoach. 'Het idee bestond dat je geen vier titels op rij kon winnen, maar daar heeft hij de draak mee gestoken. Vier op een rij, ongelofelijk. Iedereen in het voetbal bewondert zijn coaching maar er is meer dan dat, hij is ook een geweldige people manager. Hij kan spelers in bedwang houden in elk geval, of hij moet verschrikkelijk hard kunnen schreeuwen, want die spelers lopen allemaal strak in de pas', zag de Schot.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.