Pukki schiet Litmanen na achttien jaar uit de Finse recordboeken

Jari Litmanen is onttroond als topscorer aller tijden van Finland. Dankzij zijn twee doelpunten tegen Kazachstan mag Teemu Pukki zich sinds dinsdag recordhouder noemen. De 31-jarige spits maakte in Nur-Sultan zijn 32ste en 33ste doelpunt in het shirt van de nationale ploeg.

Kazachstan
Kazachstan
0 - 2
Finland
Finland

Litmanen nam het doelpuntenrecord in 2003 op 32-jarige leeftijd over van de legendarische Ari Hjelm. Zijn laatste treffer in het shirt van Finland liet de voormalig Ajacied pas zeven jaar later noteren. In zijn 137ste (!) interland schoot Litmanen tegen San Marino vanaf de stip zijn 32ste doelpunt voor de nationale ploeg binnen.

Pukki, ploeggenoot van Tim Krul bij Norwich City, kwam de laatste maanden steeds dichterbij en is Litmanen dinsdag officieel gepasseerd. Op bezoek bij Kazachstan nam de routinier voor rust de openingstreffer voor zijn rekening, in de tweede helft verdubbelde hij de Finse voorsprong. Het waren de enige doelpunten van de wedstrijd (0-2).