Pukki verlaat Norwich City na mislopen promotie

Reacties

Het was de laatste jaren een vast ritueel voor Teemu Pukki: Norwich City met heel veel doelpunten aan promotie helpen om vervolgens in de Premier League ondanks aardig wat goals te degraderen. Dit seizoen slaagde Pukki niet in zijn opzet om Norwich terug naar het hoogste niveau te helpen en laat hij de club na vijf jaar achter zich. Pukki gaat in Amerika aan de slag.

Pukki verlaat Norwich City na mislopen promotie
© Pro Shots

Hij heeft een tweejarig contract getekend bij Minnesota United, de nummer twaalf van de Western Conference. De club heeft een optie om het contract van Pukki met een half jaar te verlengen, tot het einde van 2025.

De Finse spits werd in 2018 door Norwich overgenomen van Brøndby IF en in Engeland ging hij richting de honderd doelpunten. In het seizoen 2018/19 werd Pukki topscorer van het Championship met 29 goals, het jaar daarop degradeerde Norwich ondanks zijn elf goals uit de Premier League.

Vervolgens was het in het seizoen 2020/21 weer 26 maal raak op het tweede niveau, waarna Pukki opnieuw elf keer scoorde in de Premier League na de promotie met Norwich. Ook in 2022 degradeerde de club, dit seizoen was Pukki met tien goals minder in vorm in het Championship. Norwich eindigde uiteindelijk in de middenmoot.

In 2021 schreven we een uitgebreid portret over de Pukki Party in de Premier League

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.