Kuipers terug aan kop ranglijst, Wiedemeijer scoort goed

Björn Kuipers heeft de koppositie in het scheidsrechtersklassement van Voetbal International weer overgenomen van Bas Nijhuis. Kuipers kreeg een 7 voor zijn optreden tijdens Willem II - VVV-Venlo en schroefde zijn gemiddelde zo op naar 6,35.

Kuipers terug aan kop ranglijst, Wiedemeijer scoort goed

Daarmee profiteert Kuipers van het feit dat Nijhuis dit weekend vrijaf had gekregen. Tijdens de vorige speelronde excelleerde Nijhuis nog door een 8 te scoren tijdens Vitesse - FC Utrecht, de wedstrijd die volledig in het teken stond van het overlijden van Theo Bos.

Dit weekend blonk Reinold Wiedemeijer uit met een 8. Hij floot zaterdag foutloos tijdens het duel tussen SC Heerenveen en PSV, dat de Friezen met 2-1 wonnen. Een dag later kon Ajax dankzij een 3-0 zege op PEC Zwolle de koppositie van PSV overnemen.

Opvallend is verder dat er in tegenstelling tot vorig weekend drie onvoldoendes werden genoteerd. Pol van Boekel kreeg een 5 voor zijn manier van leidinggeven tijdens FC Groningen - NAC. Ed Janssen kreeg eenzelfde beoordeling tijdens Heracles Almelo - NEC. Eric Braamhaar blijft hekkensluiter omdat hij bij FC Utrecht - RKC Waalwijk opnieuw een onvoldoende (5) scoorde. <br /> Voor een klassering in het VI-klassement is een minimum gesteld van een derde van de Eredivisie-wedstrijden. De scheidsrechters worden beoordeeld door de verslaggevers van Voetbal International.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen