Kuipers fluit een nagenoeg foutloze Gelderse tweestrijd

De Gelderse derby was zondag in goede handen bij Björn Kuipers, die met zijn hoge score een sprong maakt in het scheidsrechtersklassement van VI.

Kuipers fluit een nagenoeg foutloze Gelderse tweestrijd

Er was genoeg voer voor discussie na de Gelderse derby. De winst van een sterk NEC en de perikelen rond trainer Fred Rutten bij Vitesse vormden zondag uitgebreide gespreksstof. Daardoor is mogelijk ondergesneeuwd gebleven dat Björn Kuipers een zeer sterke wedstrijd floot.

Kuipers kreeg voor zijn optreden in De Goffert een negen. Met die beoordeling klimt hij naar de vierde plaats in het VI Scheidsrechtersklassement, achter het trio Jan Wegereef, Bas Nijhuis en Pol van Boekel, dat dit weekend in de Eredivisie niet in actie kwam.

Het cijfer van Kuipers stond in schril contrast met dat voor Dennis Higler, die na afloop van het duel AZ-FC Groningen kritiek kreeg van trainers Gertjan Verbeek en Robert Maaskant. 'Ik vind dit absoluut doorslaan naar de verkeerde kant', zei Verbeek over het hoge aantal gele kaarten die Higler uitdeelde. Getuige het cijfer vier was het ook niet het beste optreden van de scheidsrechter. <br /><br /> Voor een klassering in het VI-klassement is een minimum gesteld van een derde van de Eredivisie-wedstrijden. De scheidsrechters worden beoordeeld door de verslaggevers van Voetbal International.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen