Braamhaar lantaarndrager op ranglijst door strafschop

Dennis Higler is de nieuwe koploper van het VI-scheidsrechtersklassement, na zijn ruim voldoende optreden als arbiter bij PEC Zwolle – Ajax. Eric Braamhaar heeft de laatste plaats overgenomen van Serdar Gözübüyük.

Braamhaar lantaarndrager op ranglijst door strafschop

Braamhaar, leidsman in De Kuip bij Feyenoord – Roda JC Kerkrade, gaf een omstreden strafschop aan de Rotterdammers. Ruben Schaken omspeelde doelman Filip Kurto, maar liep vervolgens Bart Biemans omver. De verdediger viel, maakte onbedoeld hands en haalde al struikelend Immers neer terwijl hij op het punt stond af te ronden. De strafschop, én een rode kaart, waren het gevolg. Braamhaar werd beoordeeld met een vijf.

Richard Liesveld gaf zijn gemiddelde een boost met een 8. Hij was er in De Koel getuige van hoe VVV-Venlo Willem II voor de 34ste keer achtereen in een uitduel van de drie punten af hield. Na zeven wedstrijden staat hij op de zevende plaats met gemiddeld een krappe voldoende.

Kevin Blom kreeg dit weekeinde de topper Vitesse – FC Twente toegewezen. Hij moest genoegen nemen met een vijf en heeft, nu hij samen met Pieter Vink de meeste wedstrijden gefloten heeft (9), alleen nog Eric Braamhaar achter zich op de ranglijst.

Serdar Gözübüyük heeft de rode lantaarn in het klassement aan hem overgedragen. Doordat Gözübüyük een zeven kreeg voor zijn optreden bij PSV - SC Heerenveen vindt hij zichzelf nu terug op de twaalfde plaats. <br /><br /> Voor een klassering in het VI-klassement is een minimum gesteld van een derde van de Eredivisie-wedstrijden. De scheidsrechters worden beoordeeld door de verslaggevers van Voetbal International. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's