Van Boekel na Ajax-Feyenoord op kop in VI-klassement

Door zijn optreden in De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord heeft arbiter Pol van Boekel zich naast Jan Wegereef aan kop genesteld van het VI-scheidsrechtersklassement. Van Boekel kreeg van de VI-verslaggevers een 8 en staat zodoende net als zijn rivaal op een gemiddelde van 6,3.

Van Boekel na Ajax-Feyenoord op kop in VI-klassement

Van Boekel werd door de Ajacieden bekritiseerd omdat hij Ricardo van Rhijn met een rode kaart en een penalty als extra straf van het veld stuurde. Beslissend was dat besluit niet omdat Lex Immers faalde vanaf elf meter. Uiteindelijk werd het 3-0.

Wegereef behaalde eveneens een voldoende. Hij kreeg een 6 voor zijn fluiten bij AZ-Vitesse (4-1), waardoor hij nu wel Van Boekel naast zich moet dulden.

Erik Pieters was verbolgen na de rode kaart die hij kreeg tijdens PSV-PEC Zwolle (1-3). Arbiter Dennis Higler bleek het bij het rechte eind gehad te hebben en werd mede daardoor beoordeeld met een 7. Met datzelfde cijfer vijzelde hekkensluiter Ruud Bossen zijn gemiddelde wat op. Hij kwam in actie bij FC Twente-RKC Waalwijk (0-0).

Liefst vijf arbiters scoorden dit weekeinde een 5. Bij Maarten Ketting zal de onterecht afgekeurde goal van Willem II tegen ADO Den Haag, een duel dat in 1-1 eindigde, daaraan bijgedragen hebben. Eric Braamhaar werd deels afgerekend op het over het hoofd zien van een strafschop voor NAC en het lakse optreden na een overtreding van Jelle Ten Rouwelaar, die met een gele kaart niet mocht klagen. NAC besloot het duel met een 1-0 zege.

Ed Janssen (FC Groningen-FC Utrecht 0-2) en Reinold Wiedemeijer (SC Heerenveen-Heracles 0-2) waren de andere twee scheidsrechters die een 5 kregen. <br /><br /> Voor een klassering in het VI-klassement is een minimum gesteld van een derde van de Eredivisie-wedstrijden. De scheidsrechters worden beoordeeld door de verslaggevers van Voetbal International. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen