Vrije val Björn Kuipers in VI-scheidsrechtersklassement

Björn Kuipers heeft door een slecht optreden tijdens NEC - FC Utrecht voorlopig afstand moeten doen van een positie in de top van het scheidsrechtersklassement van Voetbal International. Omdat hij een 4 kreeg, zakte hij met een gemiddelde van 5,87 naar de achtste plaats.

Vrije val Björn Kuipers in VI-scheidsrechtersklassement

Kuipers zette al vroeg in de wedstrijd een verkeerde toon met een gele kaart voor Anouar Kali, die slechts een lichte overtreding beging. Vervolgens gingen ook Jan Wuytens, Nathaniel Will en Mike van der Hoorn op de bon. In de slotfase moest Dave Bulthuis met twee gele kaarten het veld verlaten.

Ook Maarten Ketting floot dit weekend niet foutloos. Tijdens RKC Waalwijk - FC Groningen stuurde hij Michael de Leeuw van het veld, nadat die in botsing kwam met Rodney Sneijder. Waar beide spelers aangaven dat er niks aan de hand was, besloot Ketting een rode kaart voor De Leeuw te trekken.

Ketting kreeg een 4 en heeft nu een moyenne van 5,33. Hij floot tot dusver slechts drie duels, waardoor hij niet is opgenomen in het klassement.

Dennis Higler gaat na de dertiende speelronde aan kop in het scheidsrechtersklassement. Na zes wedstrijden heeft de arbiter een gemiddelde van 6,33. Hekkensluiter is Eric Bramhaar (5,40). <br /><br /> Voor een klassering in het VI-klassement is een minimum gesteld van een derde van de Eredivisie-wedstrijden. De scheidsrechters worden beoordeeld door de verslaggevers van Voetbal International. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's