Wegereef bevestigt status als koploper VI-klassement

De prestaties van de scheidsrechters in de Eredivisie waren afgelopen weekend wisselend. Tegenover vier onvoldoende beoordelingen, werden er ook vijf zevens uitgedeeld.

Wegereef bevestigt status als koploper VI-klassement

Jan Wegereef (foto) was een van die vijf scheidsrechters die afgelopen weekend goed uit de verf kwam. Met de zeven voor zijn leiding bij SC Heerenveen-Roda JC Kerkrade bevestigde hij zijn status als koploper in het VI-klassement. Wegereef gaat met een gemiddelde van 6,33 aan de leiding.

Ook Pol van Boekel, Danny Makkelie en Serdar Gözübüyük maakten hun klassering waar. Hun optreden bij respectievelijk PSV-FC Twente, VVV-Venlo-Vitesse en NAC Breda-Feyenoord werd met een zeven goed beoordeeld.

Van de scheidsrechters in de onderste helft van het VI-klassement presteerde alleen Eric Braamhaar positief met een zeven. Richard Liesveld bracht het er het minste vanaf, mede door twee discutabele strafschoppen die Ajax zaterdag kreeg. De twijfelachtige beslissingen ten nadele van FC Groningen kwamen tot uitdrukking in de beoordeling van scheidsrechter; een vier. <br /><br /> Voor een klassering in het VI-klassement is een minimum gesteld van een derde van de Eredivisie-wedstrijden. De scheidsrechters worden beoordeeld door de verslaggevers van Voetbal International. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's