Kuipers krabbelt op in het VI-scheidsrechtersklassement

Scheidsrechter Björn Kuipers heeft zich hersteld van zijn slechte optreden bij NEC – FC Utrecht vorige week. Als leidsman van de topper Ajax – PSV kreeg Kuipers een acht. Alle arbiters in het klassement hebben nu gemiddeld een voldoende.

Kuipers krabbelt op in het VI-scheidsrechtersklassement

Kuipers stond niettemin ter discussie bij PSV-trainer Dick Advocaat. Die trok de onpartijdigheid van de scheidsrechter in twijfel en spuwde daarnaast zijn gal over het feit dat Kuipers twee weken eerder ook al eerste official was bij de wedstrijd Ajax – Vitesse.

'Dat kan nooit van z'n leven. Kuipers is een Europese topper en heeft goed gefloten, maar dit kan niet', reageerde Advocaat. De trainer was het ook niet eens met de gele kaart voor Mark van Bommel. 'Ik vond het weer heel erg zwaar. Hij had nog niets gedaan en direct bij de eerste de beste overtreding: geel.' Van Bommel is daardoor geschorst voor het treffen met FC Twente, zondag in Eindhoven.

Eric Braamhaar heeft de laatste plaats in het klassement overgedragen aan Ruud Bossen, die niet in actie kwam. Braamhaar kreeg een zes voor zijn optreden bij Willem II – SC Heerenveen zaterdagavond.

Belgisch arbiter Jonathan Lardot was zondag scheidsrechter bij Vitesse – Roda JC (3-0). Hij kreeg een vier, maar doordat hij niet minimaal een derde van het totale aantal wedstrijden heeft gefloten (het criterium voor een klassementsplek), komt hij niet in aanmerking voor een klassering. <br /><br /> Voor een klassering in het VI-klassement is een minimum gesteld van een derde van de Eredivisie-wedstrijden. De scheidsrechters worden beoordeeld door de verslaggevers van Voetbal International. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's