Xabi Alonso: 'Deze prestatie is zó groot, voetbalfans zullen dit niet vergeten'

Reacties

Xabi Alonso had niet trotser kunnen zijn op zijn elftal. Met het ongeslagen blijven heeft Bayer Leverkusen in de Bundesliga de laatste missie volbracht in een historisch seizoen. De Spaanse coach probeerde in woorden uit te drukken hoe bijzonder de prestatie is.

Xabi Alonso: 'Deze prestatie is zó groot, voetbalfans zullen dit niet vergeten'
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 1
FC Augsburg
FC Augsburg

'Het is erg lastig om de juiste woorden te vinden', zei de oud-middenvelder tegenover het Bundesliga-kanaal na de 2-1 zege op FC Augsburg. Dat was alweer de 28ste overwinning van dit Bundesliga-seizoen voor Die Werkself. De verrassende kampioen speelde zes keer gelijk. Nooit eerder bleef een team op het hoogste niveau in Duitsland een heel seizoen ongeslagen.

Alonso vertelde hoe belangrijk dit voor hem en zijn spelers was: 'Deze prestatie is zó groot. Het is zo betekenisvol. Ik ben erg trots. Voor mij was dit de volgende uitdaging. Toen we vijf weken geleden Werder Bremen versloegen en kampioen werden, kreeg ik dit in mijn hoofd. We moesten dit seizoen nóg grootser maken. De jongens zijn blijven pushen. Ik ben erg trots en ben de spelers erg dankbaar. Voetbalfans zullen dit niet vergeten. We hebben een plek verworven in de Bundesliga-geschiedenis.'

De voormalige spelverdeler van Real Sociedad, Liverpool, Real Madrid en Bayern München dacht even terug aan zijn tijd als speler. In het shirt van Liverpool had hij tegenover het Invincibles-team van Arsenal gestaan, de ploeg die een jaar eerder ongeslagen kampioen was geworden in de Premier League. 'Dat zijn teams die je ook als speler niet vergeet. Wat wij nu hebben bereikt, is ongelofelijk', aldus de coach, die lachte toen de verslaggever begon over het moment waarop de trainer zich na afloop tussen de fanatieke supporters mengde. 'Ik kende de route naar de tribune niet, maar ze hielpen me. Ik heb maar wat gesprongen. De supporters hebben ons het hele seizoen gesteund en zijn niet gestopt met dromen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het seizoen kan nóg mooier worden voor Leverkusen. Woensdag staat de Europa League-finale tegen Atalanta op het programma. Zaterdag wacht een ontmoeting met Kaiserslautern in de Duitse bekerfinale.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.