Leverkusen geeft in feestgedruis alvast boodschap af aan Bayern

Reacties

Sportdirecteur Fernando Carro van Bayer Leverkusen waarschuwt Bayern München alvast dat zijn club niet op zijn lauweren zal rusten na dit uitmuntende seizoen, waarin naast de landstitel ook de Duitse beker werd veroverd.

Leverkusen geeft in feestgedruis alvast boodschap af aan Bayern
© Pro Shots
1. FC Kaiserslautern
1. FC Kaiserslautern
0 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

'We zijn allemaal heel gelukkig en willen nu op dit niveau blijven', kondigt de bestuurder aan in gesprek met Kicker. 'Daar gaan we in elk geval alles aan doen. Het doel is duidelijk: de bovenste plaats behouden. Natuurlijk is Bayern van oudsher het sterkste team van Duitsland. Ook volgend seizoen willen we minimaal de strijd aangaan met hen.'

In een commentaar schrijft Kicker dat dit Leverkusen als een van de sterkste Duitse teams ooit moet worden beschouwd. 'De ploeg van Xabi Alonso legde zonder ook maar één nederlaag beslag op de Duitse dubbel. Dat is nog nooit gebeurd. Ook volgend seizoen zal Leverkusen het maximale nastreven. Daarvoor is de honger te groot. Iets anders laat Alonso ook niet toe. Hij heeft zijn eigen winnaarsgen nu ook overgedragen op zijn spelers.'

De Duitse media pakken na de finale, die Leverkusen ondanks een relatief vroege rode kaart van Odilon Kossounou zonder al te veel problemen won, uit met koppen als 'historisch' en 'droomseizoen.' Volledig terecht, want Leverkusen is pas de vijfde club die de dubbel pakt in Duitsland. En dat voor een club die tot dit seizoen slechts twee prijzen in zijn hele historie veroverde. Daar doet de verloren Europa League-finale tegen Atalanta niets aan af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.