Leverkusen herpakt zich na debacle in Dublin en voltooit historische dubbel

Reacties

Bayer Leverkusen heeft een historisch seizoen zaterdagavond in stijl afgesloten door beslag te leggen op de DFB Pokal. De kampioen van Duitsland veroverde dankzij een nipte zege op 2. Bundesliga-club 1. FC Kaiserslautern voor het eerst in de clubgeschiedenis de Duitse dubbel.

Leverkusen herpakt zich na debacle in Dublin en voltooit historische dubbel
© Pro Shots
1. FC Kaiserslautern
1. FC Kaiserslautern
0 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Leverkusen hoopte de teleurstelling van de verloren Europa League-finale tegen Atalanta Bergamo in de Ierse hoofdstad Dublin van zich af te spelen in de bekerfinale tegen Kaiserslautern, dat dertiende werd in de 2. Bundesliga. In een bijzonder sfeervol Olympia Stadion in Berlijn was Leverkusen als landskampioen uiteraard de topfavoriet. Het eerste wapenfeit in de bekerfinale kwam echter op naam van Kaiserslautern. Het schot van Daniel Hanslik werd gekeerd door keeper Lukas Hradecky.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Leverkusen kreeg Frimpong net als woensdag tegen Atalanta Bergamo een basisplaats. Na de brutale start van viervoudig Duits kampioen Kaiserslautern namen Die Werkself het heft stevig in handen en kwamen na een kwartier op voorsprong. Nadat doelman Julian Krahl eerst redde op een doelpoging van Florian Wirtz was hij kansloos op een prachtige uithaal van Granit Xhaka. De Zwitser kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied via een tegenstander wat gelukkig voor zijn linkervoet en schoot heerlijk raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rode kaart
De dit seizoen in Duitsland ongeslagen gebleven ploeg van trainer Xabi Alonso kreeg daarna via Patrik Schick en Alejandro Grimaldo mogelijkheden om verder uit te lopen, maar Kaiserslautern hield de schade beperkt en kwam nog voor de rust met een man meer te staan op het veld. Odilon Kossounou pakte zijn tweede gele kaart nadat hij hard doorging op Boris Tomiak. De rode kaart zorgde voor nieuwe hoop in de gelederen bij Kaiserslautern, dat tot dan toe vooral keek hoe Leverkusen de bal liet rondgaan in Berlijn.

Nog voor de pauze werd Tobias Raschl dreigend voor de formatie van de zeventigjarige trainer Friedhelm Funkel. Zijn schot vloog net langs de paal. Alonso greep tijdens de rust in en bracht Amine Adli en Josip Stanisic in het veld voor Schick en Jonas Hofmann. Stanisic was tien minuten na zijn invalbeurt met een kopbal dicht bij een treffer, zijn inzet ging net naast. Aan de andere kant redde Hradecky op een venijnige uithaal van voormalig Sparta Rotterdam-spits Ragnar Ache.

© Pro Shots

Uniek seizoen
Frimpong kwam nauwelijks in het spel voor bij Leverkusen, maar dook een kwartier voor tijd gevaarlijk op voor keeper Krahl. De Oranje-international omspeelde de goalie van Kaiserslautern, maar de hoek was te lastig om zelf te scoren, waarna ook een voorzet strandde. Kaiserslautern slaagde er in de slotfase niet in om het tiental van Leverkusen in de problemen te brengen, waardoor Alonso na de Duitse titel dus ook de DFB Pokal (voor de tweede keer in de clubhistorie) verovert. Zo eindigt de gevierde Spaanse trainer een historisch seizoen met Leverkusen in stijl.

Leverkusen is na Bayern München (dertien keer), Borussia Dortmund, Schalke 04, 1. FC Köln en Werder Bremen de zesde club ooit die de dubbel heeft gewonnen in Duitsland. Omdat Leverkusen kampioen is geworden en de beker heeft veroverd, gaat de wedstrijd om de Duitse Supercup op 17 augustus tussen Leverkusen en VfB Stuttgart, de nummer twee uit de Bundesliga. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.