De Poolse pers had weinig verwachtingen van de nationale ploeg en werd positief verrast tegen het Nederlands elftal. Over het algemeen erkent het Oost-Europese journaille wel dat de zege van Oranje verdiend was.

Polen
Polen
1 - 2

Rzeczpospolita ging er vrij stevig in: 'Eindelijk was dit een optreden van onze ploeg dat niet schandalig was, dit gaf ons hoop. De anders zo pragmatische bondscoach Michal Probierz had een huzarenstukje gepland. De Nederlanders hadden het betere van het spel. Ze hebben veel spelers met verschillende kwaliteiten en vaak hadden ze aan één moment genoeg om onze verdedigers duizelig te maken met een briljante pass, dribbel of combinatie.'

'De Nederlanders verdienen er lof voor dat de 1-0 hun tactische plan geen seconde in de war schopte', luidt de belangrijkste conclusie van Przeglad Sportowy. 'Ze bleven het doel van Wojciech Szczesny maar bestormen, en uiteindelijk was dat helaas succesvol, na een ongelukkige afwijking werd het 1-1. Na rust had Polen een sterke fase, maar in de slotfase nam de Nederlandse druk met de minuut toe. Helaas eindigde die met de 2-1, maar Polen kan terugkijken op één van de beste wedstrijden in jaren.'

Dagblad Fakt roemde de Poolse ploeg voor hun moedige manier van voetballen. 'De Poolse ploeg begon dapper aan de eerste helft, en nog dapperder aan de tweede, ondanks de ongelukkige gelijkmaker. Vlak voor tijd voerden de Nederlanders een snelle en precieze actie uit. Een combinatie over meerdere schijven op onze helft, en uiteindelijk schoot Wout Weghorst de bal in het doel met zijn eerste balcontact.'

Van hetzelfde laken een pak is het commentaar van Gazeta. 'Dit is een teleurstelling, want Polen was erg goed. De Nederlandse gelijkmaker was terecht, maar we waren zeer onder de indruk van Polen in de eerste helft. Ook na rust kon Polen bij vlagen gelijke tred houden. Ja, Nederland had meer schoten, naar Polen had er meer op doel. Helaas zorgde Wout Weghorst voor een groot gevoel van ongenoegen.'

SuperExpress, tot slot, wilde nog benoemen dat de Nederlandse gelijkmaker met het nodige fortuin tot stand kwam. 'Ja, Nederland was beter, maar voor rust scoorden ze maar één keer en dat was een gelukkig doelpunt van Cody Gakpo. Ook na rust was Nederland bovenliggend, maar Polen verdedigde lange tijd goed en was dreigend op de counter. De Poolse ploeg trok na de 2-1 nog vol ten aanval, maar konden een nederlaag niet meer afwenden.'