Braamhaar drukt stempel op duel tussen ADO en Roda

Roda JC is tegen ADO Den Haag ternauwernood ontsnapt aan een nederlaag. De Kerkradenaren stevenden af op een nederlaag met tien man, maar konden in de slotfase op gelijke hoogte komen (2-2).

In het Haagse Kyocera Stadion kwam Roda JC al snel dichtbij de openingstreffer, maar de vrije trap van specialist Mark-Jan Fledderus ging net naast. Enkele minuten later was het aan de andere kant wél raak. Na een schitterende steekbal van Jens Toornstra wipte Mike van Duinen de bal over doelman Filip Kurto heen in het doel. De defensie van Roda JC was net te laat om de bal voor de lijn weg te halen.

In de loop van de eerste helft kwam ADO Den Haag wat in de verdrukking en daar profiteerden de bezoekers van. Uit een corner kon Mikolaj Lebedynski vlak voor rust de gelijkmaker binnen tikken. Roda JC kon met een positief gevoel gaan rusten. De goed bedoelde plannen van de Kerkradenaren voor de tweede helft werden door scheidsrechter Eric Braamhaar de kop ingedrukt. Bij een duel om de bal raakten de noppen van Van Duinen verstrikt in de veters van Sanharib Malki. De aanvoerder van Roda JC probeerde zich los te rukken, maar dat werd door Braamhaar (foto) gezien als natrappen. Tot verbazing van alles en iedereen van Roda kreeg Malki een rode kaart en moest de ploeg bijna de gehele tweede helft door met tien man.

Met het overtal ging ADO op zoek naar de voorsprong. Ondanks een aantal goede kansen lukte het de thuisploeg niet om snel het verschil te maken. Tot een kwartier voor tijd, toen Braamhaar opnieuw een discutabele beslissing nam door de bal op de stip te leggen. Mitchell Donald probeerde met een sliding de bal voor Kevin Jansen weg te werken en leek dat zonder contact met zijn tegenstander te doen, maar de arbiter zag er een strafschop in.

Danny Holla ging achter de bal staan, maakte geen fout en leek zich te kunnen kronen tot matchwinner. Maar bij een snelle uitbraak van Roda vlak voor tijd werd een schot van Fledderus door Vito Wormgoor met de hand beroerd. Braamhaar wees opnieuw naar de stip, gaf Wormgoor rood en Fledderus nam zelf de strafschop. Zijn inzet werd door Gino Coutinho gestopt, echter in de rebound was hij alsnog trefzeker en bezorgde hij Roda een punt.

Na de overwinning van vorige week is het punt bij ADO Den Haag opnieuw een opsteker voor Roda JC. Met negentien punten staan de Limburgers vijftiende. ADO Den Haag staat met 25 punten op een keurige zevende plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.