Koeman ziet uniek duel, Roda hekelt arbiter Braamhaar

Na afloop van het uiterst amusante duel Feyenoord-Roda JC Kerkrade (5-2) ging het vooral over de strafschop die arbiter Eric Braamhaar aan Feyenoord had gegeven. Feyenoord-coach Ronald Koeman was ondanks de nodige gemiste kansen tevreden, terwijl de Limburgers baalden van de beslissing van de scheidsrechter.

Koeman ziet uniek duel, Roda hekelt arbiter Braamhaar

'Het hele stadion zag dat het geen penalty was en ook geen rode kaart', toont Roda-aanvaller Sanharib Malki zich woedend in gesprek met Eredivisie Live. De Syriër doelt op de aanleiding van de gemiste penalty van Lex Immers bij een 3-2 stand. Bij die actie kreeg Bart Biemans de rode kaart.

Aan de strafschop ging immers een arbitrale blunder vooraf. Ruben Schaken omspeelde doelman Filip Kurto, maar liep vervolgens Biemans omver. De verdediger viel, maakte hands en haalde Immers neer terwijl hij op het punt stond af te ronden. De strafschop, én een rode kaart, waren het gevolg.

Verliezend trainer Ruud Brood was boos. 'Dit is heel erg. Vervelend dat we worden benadeeld. Maar goed, je weet dat dat kan gebeuren in De Kuip. Bij hen wordt de 5-2 op het randje van buitenspel goedgekeurd en bij ons wordt een treffer niet geteld. Heel bijzonder en eigenlijk lachwekkend. Doodzonde ook, na de rode kaart hebben we alleen maar tegen kunnen houden.'

Brood had kansen voor meer gezien voor zijn ploeg. 'Natuurlijk beginnen we heel slecht en staan we al na een paar seconden achter. We hebben wel de kansen gehad op 2-1. Dan is het jammer dat we zo gemakkelijk goals weggeven. Daar word je gek van. Bij vlagen was het best goed. We gaan nu verder kijken, maar hadden hier ook met 8-2 kunnen verliezen gezien de slotfase.' Feyenoord-coach Ronald Koeman had nog nooit een van zijn ploegen zoveel kansen zien creëren. De coach was gematigd tevreden. 'Aanvallend hebben we heel goed gespeeld en ik heb een paar fantastische doelpunten gezien. We hadden er alleen tegen tien man misschien nog iets meer uit moeten halen', vertelt hij op de clubsite.

Koeman: 'Voetballend gezien zijn we verder dan vorig seizoen, maar doordat we te veel doelpunten tegen krijgen moeten we toch elke keer nog vol gas geven voor de overwinning. We konden in de tweede helft onze voorsprong vergroten op basis van beter spel dan de tegenstander. Al met al was het een goede middag voor ons.'

VerkeerdDe arbiter van dienst kon niets anders dan na afloop toegeven dat hij de situatie omtrent de rode kaart voor Biemans verkeerd had ingeschat. 'Ik heb de overtreding van Schaken op Biemans niet gezien. Nu ik het zo terug zie, had ik voor een vrije trap voor Roda JC moeten fluiten', erkende Braamhaar na afloop van het duel.

'Het is een foutieve beslissing van mij geweest. Een scheidsrechter die op deze wijze zijn stempel op de wedstrijd drukt, moet de hand in eigen boezem steken', aldus de leidsman. Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's