Topvijf landgenoten: jubileumgoal voor Huntelaar

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland met grote interesse. Elke maandag stellen we een topvijf van de meest in het oog springende landgenoten samen.

Topvijf landgenoten: jubileumgoal voor Huntelaar


Club AC MilanDuel Cagliari-AC Milan 2-3Datum Zaterdag 3 april

AC Milan blijft nadrukkelijk in de race voor de titel in de Serie A. Mede dankzij Klaas-Jan Huntelaar, die zaterdag in de uitwedstrijd tegen Cagliari (3-2 zege) voor het eerst na vier wedstrijden zonder goal weer eens doel trof. De Oranje-international zette zijn ploeg in de negentiende minuut weer op voorsprong (1-2), nadat Daniele Ragatzu namens de thuisploeg een antwoord had gehad op de openingsgoal van Marco Borrielo. Voor Huntelaar, die scoorde met een verwoestend schot van ruim twintig meter, was het zijn zevende competitiedoelpunt van het seizoen (in 21 wedstrijden). Daarmee voerde hij het aantal competitiegoals in zijn loopbaan op naar exact 150. De 26-jarige Dremptenaar verdeelde die goals als volgt: 26 namens AGOVV Apeldoorn,
33 voor SC Heerenveen, 76 als speler van Ajax, acht voor Real Madrid en nu dus zeven in dienst van de Rossoneri. Hij had slechts 224 duels nodig voor dat jubileum.


Club
Duel
Datum

Mark van Bommel was zaterdag in de tegenvallende Bundesligatopper tegen Schalke 04 opnieuw de beste man bij Bayern München. De Limburger dirigeerde zijn ploeg op het middenveld naar een cruciale 2-1 zege op Die Königsblauen, waardoor Bayern de koppositie in de Duitse topklasse weer van de club uit Gelsenkirchen overnam. 'Wij staan weer eerste, en zo hoort het ook', luidde het droge commentaar van de aanvoerder van
Der Rekordmeister. Met de zege in de Arena auf Schalke kende Bayern een goede start van een belangrijk drieluik. Woensdag wacht de ploeg van trainer Louis van Gaal de Champions League-return op Old Trafford tegen Manchester United en komende zaterdag speelt Bayern het uitduel met Bayer Leverkusen, nummer drie op de ranglijst.


Club
Duel
Datum

Een primeur voor Boudewijn Zenden, afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De 33-jarige Limburger maakte zijn eerste doelpunt voor Sunderland in een duel voor eigen publiek. In een bijzonder spectaculair onderonsje met de Londenaren stelde Zenden de zege voor zijn ploeg vier minuten vóór tijd veilig door met een fraaie volley de 3-1 achter Spurs-doelman Heurelho Gomes te schieten. Ex-PSV'er Gomes had in de 41ste en 62ste minuut nog twee strafschoppen van Sunderland-spits Darren Bent gestopt. Voor Zenden, die in de 78ste minuut in het veld kwam voor Steed Malbranque, was het zijn tweede goal in dienst van The Black Cats. Eerder dit seizoen trof de middenvelder doel tijdens het uitduel met zijn voormalige werkgever Chelsea (7-2 nederlaag).


Club
Duel
Datum

Ryan Donk speelde zaterdagavond een onwaarschijnlijke hoofdrol tijdens de topper tussen Anderlecht en Club Brugge (2-2) in het Constant Vanden Stock Stadion in Brussel. De voormalige verdediger van RKC Waalwijk, AZ en
West Bromwich Albion onderscheidde zich in positieve zin door negen minuten vóór tijd met een weergaloze omhaal de 2-2 eindstand op het scorebord te brengen en zo zijn club voor een nederlaag te behoeden. Donk, die zijn aantal competitiedoelpunten in dit seizoen daarmee verdubbelde, maakte met zijn treffer een eerdere fout goed. Hij had de koploper na een kwartier immers op voorsprong geholpen door de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Stijn Stijnen te werken. In de slotfase incasseerde Donk de rode kaart na een te wilde tackle op de Braziliaanse invaller Kanu. Het was voor de verdediger de eerste rode prent in zijn loopbaan.


Club
Duel
Datum

Lovende kritieken voor Collins John bij zijn debuut als basisspeler in de Amerikaanse Major League Soccer, afgelopen zaterdag. De Liberiaans-Nederlandse aanvaller was een van de opvallendste spelers bij Fire tijdens de uitwedstrijd tegen Colorado Rapids (2-2) en had maar 26 minuten nodig om tot scoren te komen. De tweevoudig Oranje-international, die eind december van het vorige jaar bij het Belgische SV Roeselaere uit de selectie werd gezet, trok de stand gelijk na het openingsdoelpunt van Omar Cummings (1-1). John is in de MLS beland bij de zevende club in zijn loopbaan, nadat hij eerder voor achtereenvolgens FC Twente, Fulham, Leicester City, Watford, NEC en dus SV Roeselaere actief was geweest.


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen