Topvijf landgenoten: jubileum voor Van der Sar

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland met grote interesse. Elke maandag stellen we een topvijf van de meest in het oog springende landgenoten samen.

Topvijf landgenoten: jubileum voor Van der Sar


Club Manchester UnitedDuel Manchester United-Burnley 3-0Datum Zaterdag 16 januari

De van een knieblessure herstelde Edwin van der Sar stond voor het eerst sinds 21 november van het vorige jaar weer onder de lat bij Manchester United en vierde prompt een jubileum. De 39-jarige sluitpost hield in de thuiswedstrijd tegen Burnley (3-0 zege) voor de honderdste keer de nul als doelman van de Mancunians. Van der Sar had slechts 199 officiële wedstrijden nodig voor die mijlpaal. Hij verzamelde 68 clean sheets in de Premier League, vijf in het FA Cup-toernooi, één in de strijd om de League Cup, 24 in Europees verband, één om de Europese Super Cup en één in de strijd om de Wereldbeker.


Club
Duel
Datum

Nog meer verheugend keepersnieuws uit Engeland. Doelman Dorus de Vries (29) krijgt bij Swansea City steeds meer zicht op promotie naar de Premier League. De voormalige sluitpost van Telstar, ADO Den Haag en Dunfermline Athletic boekte afgelopen zaterdag met The Swans een cruciale zege op concurrent Leicester City: 1-0. De Vries hield voor de vierde keer in de laatste vijf thuisduels de nul en is met acht treffers een van de minst gepasseerde keepers in thuiswedstrijden. Swansea bezet inmiddels de vierde plaats in het Championship, op elf punten van lijstaanvoerder Newcastle United.


Club
Duel
Datum

We blijven in Engeland. Marcel Seip (27) stapte eind december op huurbasis over van Plymouth Argyle, dat hem dit seizoen ook al even uitleende aan Blackpool. Het derde officiële optreden van de ex-speler van BV Veendam en SC Heerenveen voor The Blades, afgelopen zaterdag tegen Middlesbrough, zal hij niet snel vergeten. Seip blonk aan de zijde van verdedigingspartner Andy Taylor uit in het hart van de defensie en bleef fier overeind tijdens de zwaarbevochten zege. Door de 1-0 overwinning bezet Sheffield United nu de zesde plaats in het Championship, een klassering die uiteindelijk rechtgeeft op deelname aan de play-offs voor promotie naar de Premier League.


Club
Duel
Datum

Een volledig fitte Arjen Robben is goud waard voor Bayern München. Dat bleek afgelopen vrijdag maar weer eens. In de thuiswedstrijd tegen 1899 Hoffenheim werd het altijd gevaarlijk wanneer de rappe Oranje-international de bal toegespeeld kreeg, al had hij geen aandeel in de beide doelpunten van de ploeg van trainer Louis van Gaal. Wél leverden zijn vertrouwde flitsen langs de zijlijn hem de nodige loftuitingen van medespelers op. 'Arjen is altijd dreigend', sprak aanvaller Mario Gomez. 'Hij speelt ongecompliceerd en doet alles in de hoogste versnelling. Voor mij als spits is dat heerlijk voetballen.'


Club
Duel
Datum

Oranje boven Down Under. Verdediger Bas van den Brink droeg zondag bij aan de knappe teamprestatie die Gold Coast United een nipte zege in de topper tegen Sydney FC bezorgde (0-1). De 27-jarige voormalige speler van FC Utrecht, FC Emmen en FC Omniworld is vaste waarde bij de club uit Robina en vormde tegen de titelconcurrent met zijn Australische partner Kristian Rees een hecht blok in de achterhoede. Door de uitzege heeft Gold Coast, waar ook voormalig FC Twente- en PSV-speler Jason Culina speelt, de koppositie in de Australische A-League overgenomen van Sydney FC (40 punten om 39) en lonkt de landstitel. De reguliere competitie telt nog vier speelronden.


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen