Topvijf landgenoten: Vennegoor bevrijdt Hull

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland met grote interesse. Elke maandag stellen we een topvijf van de meest in het oog springende landgenoten samen.

Topvijf landgenoten: Vennegoor bevrijdt Hull


Club Hull CityDuel Hull City-Stoke City 2-1Datum Zondag 8 november

Beter had Jan Vennegoor of Hesselink zijn invalbeurt tegen Stoke City niet kunnen invullen. De lange aanvaller kwam in de 83ste minuut in het veld voor Jozy Altidore en tekende in de blessuretijd voor de bevrijdende 2-1. Voor Hull, dat nu net boven de degradatiestreep staat, was het de derde zege van deze competitie; voor Lange Jan zijn tweede treffer van het seizoen. Daarmee gaf hij manager Phil Brown weer wat lucht.


Club
Duel
Datum

Eljero Elia blijft van grote waarde voor HSV. De drievoudig Oranje-international liet in de AWD Arena van Hannover 96 zijn derde competitiedoelpunt van het seizoen aantekenen en bereidde met zijn vierde assist van deze jaargang eerder het openingsdoelpunt van Marcell Jansen voor. De gelijkmaker (2-2) van Hannover vlak vóór tijd uit een gemakkelijk toegekende strafschop zorgde voor het enige smetje voor de vleugelflitser.


Club
Duel
Datum

Mitchell van der Gaag bleef ook in zijn vierde competitiewedstrijd als hoofdtrainer van Marítimo Funchal ongeslagen. Als interim-coach won hij met 4-2 van Académica Coimbra, daarna volgden een 3-1 thuiszege op Pacos Ferreira en een 1-1 gelijkspel bij Sporting Lissabon. De 1-0 overwinning op FC Porto maakte de start van de debuterende hoofdcoach Van der Gaag perfect. De offensief denkende oefenmeester maakt met zijn club van het eiland Madeira indruk in Portugal.


Club
Duel
Datum

Tim Janssen is bezig aan een prima seizoen bij het Deense Esbjerg fB. De voormalige aanvaller van RKC Waalwijk en NEC droeg met één goal bij aan een knappe 4-2 zege op topclub Brøndby IF. Janssen heeft na vijftien speelronden al zeven keer gescoord, goed voor de vierde plaats op de topscorerslijst. Met Esbjerg mengt Janssen zich voorlopig brutaal in de strijd om de koppositie. De achterstand op lijstaanvoerder Odense BK bedraagt slechts één punt.


Club
Duel
Datum

Oranje boven Down Under. Met acht doelpunten uit veertien wedstrijden bezet Sergio van Dijk momenteel de tweede plek op de topscorerslijst in de Australische A-League. De voormalige speler van onder meer Helmond Sport en FC Emmen deelt die koppositie met de Engelse aanvaller Robbie Fowler, ex-spits van Liverpool en Leeds United. Van Dijk nam vrijdag beide doelpunten van Brisbane Roar voor zijn rekening in de uitwedstrijd tegen Adelaide.


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen