Topvijf landgenoten: eerste Doppelpack voor Elia

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland met grote interesse. Elke maandag stellen we een topvijf van de meest in het oog springende landgenoten samen.

Topvijf landgenoten: eerste Doppelpack voor Elia


Club Hamburger SVDuel 1. FC Nürnberg-Hamburger SV 0-4Datum Zaterdag 12 december

Met zijn eerste Doppelpack in Duitse dienst was Eljero Elia weer eens van grote waarde voor Hamburger SV. De rappe linkeraanvaller, volledig hersteld van een enkelblessure, nam tegen 1. FC Nürnberg twee van de vier treffers voor zijn rekening, bereidde een ander doelpunt voor en was met zijn verfijnde techniek weer ouderwets ongrijpbaar. Wel kwam Elia pas op gang na een donderspeech van trainer Bruno Labbadia tijdens de rust. 'Eli had een kleine wake-up call nodig', verklapte de coach na afloop. Elia kon zich daarin vinden. 'De trainer maakte me terecht duidelijk dat hij meer arbeid van me verwachtte', sprak de Oranje-international.


Club
Duel
Datum

Nog maar enkele weken geleden wankelde de trainersstoel van Louis van Gaal bij Bayern München zo heftig dat een valpartij slechts een kwestie van tijd was. Maar zie, de wonderbaarlijke wederopstanding van de Beierse grootmacht kreeg afgelopen zaterdag op het veld van VfL Bochum een vervolg. De thuisploeg werd met 5-1 van de mat gespeeld. Bayern macht wieder Spass, klinkt het in Duitsland. Van Gaal heeft zijn ploeg in een heerlijk ritme gekregen, het veldspel is goed verzorgd en met Mario Gomez en Ivica Olic als aanvalspartners is het scorend vermogen teruggekeerd. 'Ik ben zeer tevreden', liet Van Gaal dan ook optekenen.


Club
Duel
Datum

Even leek het erop dat Galatasaray zich kon opmaken voor een mini-crisis. Na 21 minuten in de uitwedstrijd tegen Antalyaspor keek de ploeg van trainer Frank Rijkaard al tegen een 2-0 achterstand aan en leek de vierde competitiewedstrijd op rij zonder zege al bijna een feit. Maar de formatie uit Istanbul rechtte de rug en boog de negatieve marge om in een voorsprong: 2-3. Met die zege verschafte Rijkaards mannen zich weer wat lucht en vonden ze bovendien aansluiting met koplopers Kayserispor en Fenerbahçe. De achterstand op dat duo bedraagt slechts één punt.


Club
Duel
Datum

We volgen álle landgenoten over de grens, en dus ook die op Malta. En er was in het voorbije weekeinde zowaar een oranje succesje in de BOV Premier League: het Valletta FC van de Nederlanders Jordi Cruijff en Ton Caanen (trainer) is na negen speelronden de nieuwe koploper op het eiland in de Middellandse Zee. Mede dankzij twee treffers van Cruijff in de thuiswedstrijd tegen Dingli Swallows (4-1 zege) hebben de hoofdstedelingen nu één punt meer dan de concurrenten Birkirkara en Qormi FC. Cruijff voerde zijn doelpuntentotaal in deze competitie op naar vier.


Club
Duel
Datum

Het was de voorbije weken vaak kommer en kwel bij SV Roeselaere, de hekkensluiter in de Belgische Jupiler League. Maar afgelopen zaterdag liet de club eindelijk weer eens positief van zich horen. De werkgever van de Nederlandse spelers Arturo ten Heuvel, Samir El Gaaouiri, Sergio Hellings en hun coachende landgenoot Dennis van Wijk bezorgde regerend kampioen Standard Luik een tik door op Sclessin met 1-0 te zegevieren. Dat betekende niet alleen de eerste uitzege van het seizoen voor Roeselaere, maar tevens ook de gewenste aansluiting met de kwakkelende ploegen in de staart van de ranglijst.


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen