Topvijf landgenoten: jubileum voor Seedorf

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland met grote interesse. Elke maandag stellen we een topvijf van de meest in het oog springende landgenoten samen.

Topvijf landgenoten: jubileum voor Seedorf


Club AC MilanDuel AC Milan-Cagliari 4-3Datum Zondag 22 november

Na een belabberde competitiestart heeft AC Milan zich nationaal en internationaal enigszins hervonden. De Rossoneri zijn na de 4-3 winst op Cagliari van zondag inmiddels negen officiële wedstrijden op rij ongeslagen. Daarbij is de inbreng van Clarence Seedorf onmisbaar. De Amsterdammer bekroonde zijn goede vorm van de laatste weken met een vroege treffer tegen Cagliari: dat was het 75ste competitiedoelpunt in zijn loopbaan.


Club
Duel
Datum

Ondanks de aanwezigheid van een landgenoot (Huub Stevens) als trainer hoeft Barry Opdam niet op veel speelminuten te rekenen in zijn tweede seizoen bij Red Bull Salzburg. Net als in de laatste twee duels van de Oostenrijkse club tegen SV Mattersburg en SC Wiener Neustadt mocht de voormalige verdediger van AZ zaterdag tegen Kapfenberger SV pas aantreden in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Opdam sierde zijn invalbeurt echter op met de belangrijke 2-0 en kwam voor het eerst in twee jaar weer eens tot scoren in een competitieduel.


Club
Duel
Datum

Roel rules, zo tekende de Duitse krant Rheinische Post afgelopen zaterdag op na het puike optreden van Roel Brouwers bij Borussia Mönchengladbach. De 27-jarige Limburger vormde in de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt met Dante het ijzersterke hart in de defensie van Die Fohlen en tekende bovendien voor de belangrijke tweede treffer van Gladbach. Dat was alweer zijn derde competitiedoelpunt in dit Bundesliga-seizoen.


Club
Duel
Datum

Het Nederlands onderonsje in de Zuid-Afrikaanse Premier Soccer League tussen het Orlando Pirates van Ruud Krol en Ajax Cape Town onder leiding van Foppe de Haan werd zaterdag een prooi voor eerstgenoemde (3-0). Het was de eerste uitnederlaag van het seizoen voor de ploeg uit Kaapstad. Krol klom met Pirates naar de vierde plaats op de ranglijst, op nog maar één puntje afstand van de formatie van De Haan die tweede staat.


Club
Duel
Datum

Manchester United profiteerde van de verrassende nederlaag die Arsenal bij Sunderland leed en klom door de zege op Everton naar de tweede plaats. Voor United-doelman Edwin van der Sar was de 3-0 overwinning van bijzondere waarde. De recordinternational van Oranje hield voor de 99ste keer zijn doel schoon in een officieel duel namens de Mancunians en staat dus op de rand van een fraai jubileum in Manchester.


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen