Topvijf landgenoten: Van Nistelrooy waarschuwt PSV

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland met grote interesse. Elke maandag stellen we een topvijf van de meest in het oog springende landgenoten samen.

Topvijf landgenoten: Van Nistelrooy waarschuwt PSV


Club Hamburger SVDuel VfB Stuttgart-Hamburger SV 1-3Datum Zaterdag 13 februari

Ruud van Nistelrooy had zijn oude werkgever PSV geen beter waarschuwingssignaal kunnen geven voor de naderende Europa League-ontmoeting tussen beide clubs van komende donderdag in Hamburg. De 33-jarige Brabander was afgelopen zaterdag in zijn tweede optreden voor Hamburger SV van onschatbare waarde: met zijn eerste Doppelpack (de 1-2 en 1-3) bezorgde hij HSV een broodnodige zege in de strijd om een topklassering in de Bundesliga. De manier waarop Van Nistelrooy zijn tweede treffer - amper anderhalve minuut na zijn eerste goal - met medespelers en technische staf vierde, gaf een aardig beeld van het gelukzalige gevoel dat HSV in zijn greep heeft sinds de komst van de Nederlandse spits. 'Ruud is van wereldklasse, maar is een normale kerel en gedraagt zich ook zo', liet HSV-trainer Bruno Labbadia weten. 'Daarmee is hij in de huidige voetballerij een uitzondering. Mooi om te zien hoe de spelersgroep op hem reageert en andersom.'


Club
Duel
Datum

Vorige week woensdag nog liet Klaas-Jan Huntelaar in Voetbal International weten dat hem bij AC Milan een cruciale periode in zijn loopbaan wacht. Wie enkele dagen later prompt twee keer scoort en zo daadkrachtig zijn verantwoordelijkheid neemt, verdient een uitverkiezing in onze topvijf. De Oranje-international kreeg in het thuisduel met Udinese een basisplaats vanwege de afwezigheid van concurrent Marco Borrielo en was meteen goud waard. De spits zette Milan na zeven minuten op voorsprong en tekende in de 57ste minuut voor de 3-1. Met vijf competitiegoals in 115 minuten is Huntelaar dit seizoen de meest efficiënte speler van de Rossoneri. Huntelaar staat na zijn twee treffers op de rand van een mijlpaal: hij heeft nog twee goals nodig voor het 150ste competitiedoelpunt in zijn loopbaan.


Club
Duel
Datum

Mark van Bommel was heer en meester bij Bayern in het competitieduel met Borussia Dortmund. De Oranje-middenvelder onderscheidde zich zaterdagmiddag met zijn loepzuivere passing (86 procent van zijn passes bereikte een medespeler) en was moeilijk van de bal te zetten (hij won 69 procent van zijn persoonlijke duels). Van Bommel maakte bovendien in de 21ste minuut hoogstpersoonlijk een 1-0 achterstand ongedaan met een van richting veranderd schot. Het was zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen en tevens de honderdste Bundesliga-treffer van Bayern in een thuisduel met Borussia. Onder aanvoering van Van Bommel liep Bayern daarna uit naar een 3-1 zege, alweer de negende overwinning op rij in competitieverband.


Club
Duel
Datum

Nederlands succes in de Belgische Tweede Klasse, de EXQI League. Jeroen Ketting, aanvaller van KVSK United nam afgelopen vrijdag beide doelpunten voor zijn rekening in de thuiswedstrijd tegen KV Oostende (2-1 zege). Daarmee loodste de voormalige speler van AZ, Haarlem, FC Volendam, en SC Cambuur-Leeuwarden zijn ploeg naar de tweede plaats op het tweede niveau in België. KVSK United staat na 22 duels op 42 punten, twee minder dan koploper Eupen dat tot nu toe één duel meer afwerkte. Ketting voerde zijn competitietotaal met zijn twee goals op naar elf, waarmee hij de derde positie op de topscorerslijst inneemt.


Club
Duel
Datum

Aad de Mos kent een superstart als kersverse trainer van het Griekse Kavala. De 62-jarige Haagse oefenmeester debuteerde vorige week met een 1-0 thuiszege op PAS Ioannina en voegde daar afgelopen zondag een sensationele 2-0 overwinning op het veld van topclub Panathinaikos aan toe. Voormalig Feyenoord-aanvaller Ebi Smolarek maakte beide doelpunten voor de ploeg van De Mos, die er deze competitie als eerste club in slaagt Panathinaikos een thuisnederlaag toe te brengen. Kavala bezet na de recente overwinningen inmiddels de zevende plaats op de ranglijst met dertig punten uit 22 wedstrijden.


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen