Topvijf landgenoten: Hooiveld debuteert met de nul

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland met grote interesse. Elke maandag stellen we een topvijf van de meest in het oog springende landgenoten samen.

Topvijf landgenoten: Hooiveld debuteert met de nul


Club Bayern MünchenDuel Bayern München-FSV Mainz 05 3-0Datum 30 januari

Arjen Robben verkeert in bloedvorm bij Bayern. Tijdens zijn laatste vier optredens in de Bundesliga scoorde de flankspeler drie keer. Zijn club spint garen bij de vorm van Robben; Bayern won al zes keer op rij en heeft de druk op de sterke koploper Bayer Leverkusen aardig opgevoerd. 'Alleen als ik fit ben kan ik zo spelen', aldus Robben na afloop. 'Dan heb ik echt plezier in het spel. Ik ben buitengewoon blij dat ik eindelijk het juiste ritme te pakken heb. Ik moet nu zorgen dat ik dit doorzet.'


Club
Duel
Datum

Liverpool toont voorzichtige vormen van herstel. Bij The Reds blijft Dirk Kuijt een zekerheidje. Ook in de periode dat zijn club door diepe dalen ging, is de Katwijker puur vanwege zijn inzet en werklust goed voor een voldoende. De laatste weken is Kuijt zelfs weer beslissend voor Liverpool. Tegen Bolton Wanderers zette hij zijn ploeg op het spoor van de overwinning door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Het was zijn achtste Premier League-goal van dit seizoen.


Club
Duel
Datum

Jos Hooiveld baarde opzien met zijn transfer van AIK naar Celtic. De verdediger brak in Nederland nooit door bij SC Heerenveen en kwam daarna uit voor FC Zwolle. Afgelopen zaterdag maakte hij als basisspeler zijn debuut voor Celtic. Tegen laagvlieger Hamilton Academical hield de defensie van The Bhoys de nul. De verdediging van Celtic krijgt een sterk Nederlands gezicht aangezien na Hooiveld en Glenn Loovens ook Edson Braafheid naar Glasgow komt.


Club
Duel
Datum

Jan Vennegoor of Hesselink speelde voor het eerst sinds 24 oktober vorig jaar weer eens een volledige wedstrijd. De 31-jarige spits pikte bovendien weer eens een doelpunt mee, zijn derde in de Premier League. Het in degradatiegevaar verkerende Hull City kwam ondanks de goal van Vennegoor niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers. Wellicht dat Vennegoor door zijn doelpunt regelmatiger aan spelen toekomt bij The Tigers.


Club
Duel
Datum

KSVK United is koploper in de Belgische Tweede Klasse. De club is bij de doelpuntenproductie afhankelijk van twee Nederlandse aanvallers. Jeroen Ketting (onder meer ex-FC Volendam en ex-Cambuur) scoorde dit seizoen acht keer. Tegen Tubeke was er een hoofdrol voor Jason Oost (foto) weggelegd. De voormalige aanvaller van onder meer Sparta, VVV en De Graafschap zorgde vlak na rust voor 2-1. Het bleek de winnende treffer. Voor Oost was het zijn tweede seizoenstreffer.


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen