Topvijf landgenoten: Robben even productief als in 2003

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland met grote interesse. Elke maandag stellen we een topvijf van de meest in het oog springende landgenoten samen.

Topvijf landgenoten: Robben even productief als in 2003


Club Bayern MünchenDuel Bayern München-SC Freiburg 2-1Datum Zaterdag 13 maart

Arjen Robben verkeert in de vorm van zijn leven. Na zijn beslissende doelpunt in de Champions League-wedstrijd bij Fiorentina was de snelle Oranje-international afgelopen zaterdag in competitieverband ook weer goud waard voor Bayern. Robben boog tegen het laaggeklasseerde SC Freiburg eigenhandig een 1-0 achterstand om in een 2-1 zege en liet zijn zevende en achtste doelpunt in zijn laatste tien officiële wedstrijden voor Der Rekordmeister aantekenen. Hij voerde zijn seizoenstotaal daarmee op naar dertien doelpunten in 24 wedstrijden: hij scoorde deze jaargang tien keer in de Bundesliga, één keer in het bekertoernooi en twee keer in de Champions League. Met zijn treffers tegen
SC Freiburg evenaarde hij een persoonlijk record uit het seizoen 2002/03, toen hij namens PSV dertien keer doel trof (in 41 duels).


Club
Duel
Datum

Het 101ste doelpunt in de clubloopbaan van Clarence Seedorf was er eentje van grote waarde. De 33-jarige middenvelder bezorgde AC Milan in de slotfase van het thuisduel met Chievo (1-0 zege) drie cruciale punten in de jacht op koploper een aartsrivaal Internazionale. Omdat Inter vrijdagavond al verrassend met 3-1 verloor bij Catania, bedraagt de afstand tussen beide grootmachten uit Milaan nog maar één punt. Dat belooft wat voor de resterende tien speelronden in de Serie A. Seedorf voerde zijn competitietotaal tegen Chievo op naar vier in negentien duels. Daarmee ligt hij op koers voor een evenaring van zijn productiefste seizoen namens de Rossoneri. Dat dateert van de jaargangen 2006/07 en 2007/08, toen hij in de Italiaanse topklasse tot zeven doelpunten kwam.


Club
Duel
Datum

Tim Janssen blijft het goed doen op de Deense velden. De voormalige aanvaller van
FC Zwolle, FC Eindhoven, RKC Waalwijk en NEC speelde zondag een belangrijke rol in de zwaarbevochten zege op hekkensluiter HB Køge (2-1). Janssen produceerde een kwartier voor tijd de gelijkmaker, waarna ploeggenoot Jeppe Mehl in de 86ste minuut de drie punten veiligstelde. Esbjerg behield daardoor de derde plek op de ranglijst in de Deense SAS Ligen, de club staat op zes punten van koploper FC Kopenhagen en op drie punten van nummer twee Odense BK. Voor Janssen was het zijn negende competitiedoelpunt van de jaargang. Alleen Peter Utaka (Odense BK, dertien goals), Morten Rasmussen (Brøndby IF, twaalf) en Rajko Lekic (Silkeborg IF, tien) scoorde vaker dan de Brabander.


Club
Duel
Datum

En weer voegde doelman Dorus de Vries een clean sheet toe aan zijn imposante staat van dienst op de Engelse velden. De 29-jarige sluitpost van Swansea City hield tegen Sheffield Wednesday alweer voor de 21ste keer in de 36 wedstrijden van dit seizoen zijn doel schoon, De Vries moet in het restant van het seizoen in de Championship nog één keer de nul zien te houden om een clubrecord te evenaren. Dat staat op naam van Roger Freestone die in het seizoen 1999/00 in totaal 22 keer geen doelpunt om de oren kreeg. Swansea bleef door het doelpuntloze gelijkspel met zestig punten op de vierde plaats staan, op dertien punten van koploper Newcastle United. Wel zagen
The Swans naaste concurrent Leicester City (1-0 zege op Cardiff City) twee punten dichterbij komen. De competitie op het tweede niveau in Engeland telt nog tien speelronden.


Club

Sergio van Dijk kan terugkijken op een mooie week bij zijn Australische werkgever Adelaide United. De 27-jarige ex-aanvaller van
FC Groningen, Helmond Sport en FC Emmen had vorige week woensdag in de Aziatische Champions League een groot aandeel in de 2-0 zege bij het Chinese Shandong Luneng. Van Dijk zette zijn ploeg na een klein half uur op voorsprong, waarna ploeggenoot Mathew Leckie de marge verdubbelde. Die overwinning was de tweede zege op rij voor de Aussies in de continentale clubcompetitie, in twee groepswedstrijden. Van Dijk, die de voorbije maanden door Adelaide gehuurd werd van Brisbane Roar, zag zijn goede prestaties bij de club dit weekeinde beloond worden met een definitief driejarig contract bij The Reds.


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen