Topvijf landgenoten: Van der Vaart op schot in Bernabéu

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland met grote interesse. Elke maandag stellen we een topvijf van de meest in het oog springende landgenoten samen.

Topvijf landgenoten: Van der Vaart op schot in Bernabéu


Club Real MadridDuel Real Madrid-Sevilla 3-2Datum Zaterdag 6 maart

Het had er zaterdagavond alle schijn van dat Real Madrid een mooie kans liet liggen om het gat met koploper Barcelona te dichten. Invaller Rafael van der Vaart zorgde er echter hoogstpersoonlijk voor dat De Koninklijke zich ontdeed van Sevilla (3-2) en zodoende in punten gelijk kwam met de Catalaanse aartsrivaal. De 75-voudig Oranje-international kwam in de 55ste minuut in het veld voor Alvaro Arbeloa op een moment dat Real tegen een 2-0 achterstand aankeek. Ruim 35 minuten later had
Van der Vaart zich met een assist op Sergio Ramos (2-2) en met zijn derde competitietreffer van het seizoen gekroond tot Man van de Wedstrijd. De voormalige middenvelder van Ajax en HSV voelt zich zichtbaar thuis in Estadio Bernabéu; liefst zeven van zijn acht competitiegoals voor de Madrilenen kwamen tot stand op eigen veld.


Club
Duel
Datum

Arnold Bruggink had met zijn van richting veranderde vrije trap een groot aandeel in het eerste succesje van Hannover 96 sinds lange tijd. De kwakkelende ploeg had onder de trainers Dieter Hecking en diens opvolger Mirko Slomka liefst dertien keer op rij niet meer kunnen winnen in de Bundesliga. De voormalige aanvaller van onder meer FC Twente en PSV zorgde met zijn winnende doelpunt op bezoek bij SC Freiburg (2-1) voor de eerste zege sinds 31 oktober 2009. Voor Bruggink was het de eerste competitietreffer van het seizoen en de 125ste in zijn loopbaan. Het bezorgde Hannover drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.


Club
Duel
Datum

Manchester United keerde afgelopen weekeinde weer terug aan de kop van de ranglijst in de Premier League. De 1-0 overwinning op Wolverhampton Wanderers bracht het puntentotaal van The Mancunians op 63 uit 29 wedstrijden, twee punten meer dan Chelsea (dat één duel minder speelde) en Arsenal. Voor doelman Edwin van der Sar betekende de 1-0 bij The Wolves zijn zesde clean sheet in de twaalf competitieduels die hij dit seizoen onder de lat stond bij United.
De 39-jarige sluitpost maakt zich met zijn ploeggenoten op voor een cruciale fase in het seizoen. Na de Champions League-return van woensdag tegen AC Milan volgen in de Premier League pittige duels met achtereenvolgens Fulham (14 maart), Liverpool (20 maart), Bolton Wanderers (27 maart) en Chelsea (3 april).


Club
Duel
Datum

Jos Luhukay is de laatste weken bijna vaste klant in deze rubriek. De prestaties die de Limburgse oefenmeester momenteel met
FC Augsburg levert in de top van de Tweede Bundesliga mogen er dan ook zeker zijn. De formatie van Luhukay boekte afgelopen zaterdag tegen SC Paderborn (3-0) zijn vierde competitiezege op rij, nog maar één overwinning minder dan het clubrecord uit het seizoen 2008/09. Bovendien hield de defensie van de huidige nummer twee op de ranglijst voor de vijfde keer op rij de nul in de Tweede Bundesliga. Indien Augsburg in de komende twee wedstrijden tegen Karlsruher SC en RW Ahlen ongeslagen blijft, dan evenaart de club een ander clubrecord. Dat dateert van opnieuw het seizoen 2008/09 en behelst elf duels zonder nederlaag.


Club
Duel
Datum

Julian Jenner leverde afgelopen vrijdag met zijn eerste competitiedoelpunt voor
RW Ahlen een cruciale bijdrage aan de vierde zege in de laatste zes competitieduels van de club uit Nordrhein-Westfalen. De voormalige aanvaller van NAC Breda, AZ en Vitesse tekende in de uitwedstrijd tegen Hansa Rostock al in de dertiende minuut voor de winnende treffer en is daarmee Ahlens hoop in bange dagen. De club bezet na 25 speelronden nog altijd de voorlaatste plaats in de Tweede Bundesliga, maar verkleinde de achterstand op de directe concurrenten FSV Frankfurt en Rostock tot respectievelijk twee en vier punten. Komende vrijdag staat voor Ahlen de cruciale thuiswedstrijd tegen hekkensluiter TuS Koblenz op het programma.


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen