NEC - SC Heerenveen

2 - 0
Expected goals0.7 - 0.8

In de Eredivisie heeft NEC zondag thuis gewonnen van Heerenveen. Nadat er in de eerste helft niet werd gescoord, trok NEC de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe, het werd 2-0. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 67ste minuut tot Koki Ogawa scoorde, met een assist van Lasse Schöne, en zo NEC op voorsprong bracht. Roberto González voerde in de 68ste minuut de score verder op voor NEC. NEC heeft in de laatste vijf wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Heerenveen drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Dit betekent dat NEC op de zesde plek staat met 39 punten en dat Heerenveen de nummer 9 is met 31 punten. NEC speelt in de volgende wedstrijd uit tegen Utrecht in Stadion Galgenwaard, Heerenveen treft Feyenoord in de thuiswedstrijd in het Abe Lenstra Stadion. Beide wedstrijden worden gespeeld op zondag 17 maart om 14.30 uur.