SC Heerenveen - Ajax

Ajax was bezig met een indrukwekkende reeks van twaalf ongeslagen wedstrijden, dus waren de verwachtingen vooraf hooggespannen voor het duel met Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion in de Eredivisie op zondag, maar het is anders gelopen dan verwacht. Thuisploeg Heerenveen won de wedstrijd met 3-2. Heerenveen kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Pelle van Amersfoort scoorde in de 11de minuut. Osame Sahraoui bracht in de 38ste minuut Heerenveen op 2-0. Direct na de rust scoorde Van Amersfoort voor een tweede keer en vergrootte de voorsprong voor Heerenveen. Ajax benutte na 51 minuten een kans en bracht de score op 3-1. De uitploeg deed de tegenstander nogmaals pijn in de 79ste minuut van de wedstrijd toen Chuba Akpom scoorde, op aangeven van Tristan Gooijer, maar Ajax was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. Dit bracht de uiteindelijke score op 3-2. Het was de eerste overwinning voor Heerenveen na een reeks van zes wedstrijden zonder overwinningen. In de laatste vijf wedstrijden heeft Heerenveen één overwinning behaald, drie keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Ajax drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. De nederlaag was voor Ajax de derde nederlaag met één doelpunt verschil. In de volgende wedstrijd speelt Heerenveen op zaterdag 17 februari om 21.00 uur, in een thuiswedstrijd, tegen Go Ahead Eagles. Ajax ontvangt zondag 18 februari om 14.30 uur NEC.