Ajax - RKC Waalwijk

De wedstrijd tussen Ajax en RKC Waalwijk in het Johan Cruijff Arena is in 4-1 geëindigd. Voor Waalwijk in de Eredivisie is dit de tiende opeenvolgende ongeslagen wedstrijd. Er werd een vroege voorsprong genomen door de thuisploeg via Brian Brobbey na 9 minuten, met een assist van Steven Bergwijn. RKC Waalwijk maakte vroeg in de wedstrijd gelijk toen Michiel Kramer scoorde in de 15de minuut. Brobbey bracht in de 35ste minuut de thuisploeg opnieuw op voorsprong, op aangeven van Kenneth Taylor. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Kristian Hlynsson en bouwde de marge verder uit na een assist van Ar'Jany Martha. De uiteindelijke 4-1 voor Ajax werd vlak voor tijd gemaakt door Steven Berghuis, met een assist van Carlos Roberto Forbs Borges. Het is de zesde wedstrijd zonder overwinning op rij voor RKC Waalwijk. In de laatste vijf wedstrijden heeft Ajax vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl RKC Waalwijk één gelijkspel en vier nederlagen heeft. De volgende wedstrijd, op zaterdag 27 januari, speelt Ajax om 21.00 uur uit tegen Heracles in het Erve Asito. RKC Waalwijk zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen Sparta Rotterdam. Het duel zal om 18.45 uur beginnen.