NEC domineert Elftal van de Week met vier spelers na zege op Twente

Reacties

NEC domineert na de achttiende speelronde in de Eredivisie het Elftal van de Week. De Nijmegenaren leveren liefst vier spelers na de knappe zege op FC Twente plus de trainer. Ook Excelsior en Feyenoord zijn met twee spelers goed vertegenwoordigd.

NEC domineert Elftal van de Week met vier spelers na zege op Twente
© Pro Shots

NEC zorgde ervoor dat de strijd om de derde plek, goed voor de Champions League-voorronde, met de week spannender wordt. Twente ging na de rode kaart voor Max Bruns met tien man onderuit en mocht Lars Unnerstall dankbaar zijn dat het bij 1-0 bleef. De Duitse doelman (7) was ondanks die nederlaag de beste keeper van het afgelopen weekend, maar verder waren het toch vooral spelers van NEC die zaterdagavond uitblonken.

Zo is op de linksbackpositie plaats voor Calvin Verdonk. De voormalig speler van Feyenoord scoorde met een prachtige vrije trap en kreeg een 8. Met dat cijfer hield de 26-jarige Verdonk twee andere linksbacks uit het Elftal van de Week. Ook Excelsior-verdediger Arthur Zagre (7,5) en Heracles Almelo-back Ruben Roosen (7,5) maakten met hun optredens tegen SC Heerenveen (3-0) en FC Volendam (1-1) aanspraak op een uitverkiezing.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Verdonk krijgt achterin gezelschap van Philippe Sandler (7), die het centrale duo vormt met Excelsior-sterkhouder Redouan El Yaakoubi (7,5). Op het middenveld is NEC ook goed vertegenwoordigd. Dirk Proper (7,5) en Magnus Mattsson (7,5) troefden Excelsior-middenvelder Youri Baas (7) en Go Ahead Eagles-uitblinker Willum Willumsson (7) af. Mats Wieffer voorkwam een Nijmeegse hattrick door Mees Hoedemakers (7) voor te blijven.

Wieffer was met een 7 de beste man aan de zijde van Feyenoord, dat het hectische duel met Vitesse in de slotfase toch nog tot een goed einde bracht (1-2). Lutsharel Geertruida (7) opende in de eerste helft de score en is de rechtsback van VI's Elftal van de Week. Het is een van de weinige posities waarvoor geen concurrentie was. Ook de uitverkiezing van FC Othmane Boussaid (7,5), de uitblinker van FC Utrecht tegen PSV (1-1), was onomstreden.

VI's Speler van de Week Brian Brobbey (8) mag uiteraard ook niet ontbreken. De spits van Ajax zorgde ervoor dat Troy Parrott (7,5) en Lennart Thy (7) niet beloond werden voor hun goede optredens namens Excelsior en PEC Zwolle, dat AZ op 2-2 hield. Rechts voorin haalde Couhaib Driouech (7) na eerde goede wedstrijden nu eindelijk eens het Elftal van de Week. De Excelsior-aanvaller werd net iets beter beoordeeld dan Ajacied Steven Berghuis.

elftal van de week - speelronde 18

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.