NEC - FC Twente

1 - 0
Expected goals1.7 - 0.6

NEC heeft de thuiswedstrijd tegen Twente gewonnen. Het duel in de Eredivisie eindigde in 1-0. Twente eindigde de wedstrijd met 10 spelers nadat één speler van het team van het veld werd gestuurd. De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Calvin Verdonk zich gelden toen hij scoorde en NEC op voorsprong bracht. In de 53ste minuut moest Twente verder met een man minder toen Max Bruns van het veld werd gestuurd met een rode kaart. In de laatste vijf wedstrijden heeft NEC vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Twente drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de tweede overwinning met één doelpunt verschil van NEC dit seizoen. De nederlaag was ook voor Twente de tweede nederlaag met één doelpunt verschil. In de volgende wedstrijd speelt NEC uit tegen Go Ahead Eagles op zondag 28 januari om 14.30 uur in De Adelaarshorst. Twente speelt op dezelfde dag een uitwedstrijd tegen Feyenoord in het Stadion Feijenoord.