FC Twente - AZ

2 - 1
Expected goals1.6 - 1.3

Het was uiteindelijk Twente dat zaterdag thuis tegen AZ de wedstrijd in de Eredivisie heeft gewonnen met 2-1. Jens Odgaard opende na slechts vier minuten de score voor het bezoekende team uit een voorzet van Mayckel Lahdo. Manfred Ugalde bracht in de 42ste minuut Twente op gelijke hoogte, met een assist van Carel Eiting. Ugalde maakte 2-1 in de 70ste minuut. Twente draaide daarmee de rollen om. Dit bracht de uiteindelijke score op 2-1. In de laatste vijf wedstrijden heeft Twente drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl AZ één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de vierde overwinning met één doelpunt verschil van Twente dit seizoen. De nederlaag was ook voor AZ de derde nederlaag met één doelpunt verschil. Twente staat na deze wedstrijd met 37 punten op de derde plek, terwijl AZ op de vierde plek staat met 33 punten. Op zaterdag 20 januari speelt Twente om 16.30 uur een uitwedstrijd tegen NEC in het Goffertstadion. AZ speelt op dezelfde dag om 20.00 uur thuis tegen PEC Zwolle in het AFAS Stadion.