FC Twente - Excelsior

Het is lang geleden dat Excelsior nog gewonnen heeft in de Eredivisie. De uitwedstrijd tegen Twente heeft daar geen verandering in gebracht. Het duel in het De Grolsch Veste eindigde in 4-2 en daarmee heeft Excelsior al acht keer achter elkaar niet gewonnen. Excelsior moest met tien spelers verder na één rode kaart. Het bezoekende team kwam op voorsprong toen Troy Parrott scoorde na 9 minuten, op aangeven van Redouan El Yaakoubi. Excelsior vergrootte de voorsprong vroeg in de wedstrijd naar 2-0 toen Sven Nieuwpoort scoorde, met een assist van Lazaros Lamprou, in de 13de minuut. Na een overtreding in de 25ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Arthur Zagré van Excelsior met rood van het veld. De thuisploeg bracht de ploegen dichter bij elkaar: 2-1 net voor het fluitsignaal toen Manfred Ugalde scoorde, met een assist van Daan Rots. Met nog bijna een half uur te gaan maakte Ricky van Wolfswinkel gelijk namens Twente. In de 80ste minuut deed Van Wolfswinkel de tegenstander nogmaals pijn na een assist van Ugalde, en bracht Twente op voorsprong. Met nog vijf minuten op de klok voerde Younes Taha de score verder op voor Twente, op aangeven van Joshua Brenet. Taha voltooide zo de comeback van Twente. Dit bracht de uiteindelijke score op 4-2. In de laatste vijf wedstrijden heeft Twente twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Excelsior drie keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. In de volgende wedstrijd speelt Twente op zondag 17 december om 14.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Sparta Rotterdam. Excelsior ontvangt zaterdag 16 december om 18.45 uur Go Ahead Eagles.