FC Twente - PSV

PSV heeft zondag ook het uitduel met Twente gewonnen. Het duel eindigde in 0-3, waardoor Eindhoven nu vier overwinningen op rij heeft geboekt, terwijl de serie van zeven ongeslagen wedstrijden voor Twente tot een einde is gebracht. Eén speler van Twente kreeg een rode kaart. Nadat Mees Hilgers al in de 25ste minuut rood kreeg, speelde Twente het grootste deel van de wedstrijd met een man minder. De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Joey Veerman zich gelden toen hij scoorde, met een assist van Johan Bakayoko, en PSV op voorsprong bracht. Na 49 minuten scoorde PSV en maakte de score 0-2. PSV vergrootte de voorsprong verder, toen Bakayoko scoorde, op aangeven van Malik Tillman, in de 82ste minuut. Het resultaat betekent dat PSV haar schone lei heeft behouden in drie opeenvolgende wedstrijden. Dit betekent dertien overwinningen achter elkaar voor PSV. In de laatste vijf wedstrijden heeft Twente één overwinning behaald, drie keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl PSV vijf overwinningen heeft. De volgende wedstrijd van Twente is op zondag 3 december om 14.30 uur uit tegen Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst. PSV speelt op dezelfde dag om 12.15 uur uit tegen Feyenoord in het Stadion Feijenoord.