Bosz bejubelt Lozano na week van de uitputting: 'Echt waanzinnig'

Reacties

Peter Bosz staat versteld van het herstelvermogen van Hirving Lozano, die direct na een zware interlandperiode alweer zijn klasse toonde uit tegen FC Twente. De coach van PSV plaatste de prestatie van de linksbuiten na de zege in perspectief.

Bosz bejubelt Lozano na week van de uitputting: 'Echt waanzinnig'
© Pro Shots

Lozano speelde in Enschede ruim een uur mee en had met zijn dreiging een groot aandeel in de dertiende competitiezege op rij van PSV sinds de seizoenstart. Dat terwijl hij in de nacht van dinsdag op woensdag nog in actie kwam met Mexico. De PSV'er speelde 120 minuten tegen Honduras, dat na strafschoppen verslagen werd in de Nations League-wedstrijd. Weer een halve week eerder had Lozano de negentig minuten volgemaakt in de heenwedstrijd tegen Honduras.

Bosz had op weg naar de uitwedstrijd tegen FC Twente met directeuren Earnest Stewart en Marcel Brands gesproken over de fitheid van Lozano. De trainer vertelde daar tijdens zijn persconferentie na de zege in Enschede over: 'Het is onvoorstelbaar, 120 minuten hè, met een verlenging en al. Dan nog reizen vanaf de andere kant van de plas. Ik maakte me daar van tevoren wel zorgen over. Maar als je dan ziet hoe hij gespeeld heeft: echt waanzinnig, zo dreigend én bijna alles goed doen. Een groot compliment voor die jongen.'

Lozano was in de eerste helft het slachtoffer van de drieste tackle waar Mees Hilgers direct rood voor kreeg. De schade bij de 28-jarige Mexicaan was niet zorgwekkend met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Sevilla van woensdag, zo gaf Bosz aan. 'Als je zag hoe dat been eruit zag in de rust, dan was hij flink geraakt. Maar hij heeft gewoon door kunnen spelen en vaak is zo'n schop minder erg', vertelde de coach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.