Excelsior zet schutterend FC Twente te kijk in beginfase

Reacties

FC Twente had zich bijna geen slechtere start van de thuiswedstrijd tegen Excelsior kunnen bedenken. De ploeg van trainer Joseph Oosting keek na nog geen kwartier tegen een 0-2 achterstand aan.

Excelsior zet schutterend FC Twente te kijk in beginfase
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
4 - 2
Excelsior
Excelsior

Excelsior presteert dit seizoen goed, maar heeft dat vooral te danken aan de sterke start. De laatste Eredivisie-zege dateert alweer van 1 oktober tegen Sparta Rotterdam (2-1). Tegen Twente kende de formatie van Marinus Dijkhuizen een droomstart.

Excelsior bleek heel effectief in De Grolsch Veste, waar Twente de bal knullig verloor. Redouan El Yaakoubi had daarna de blik naar voren gericht en stuurde Troy Parrott diep. De spits opende de score en zag Sven Nieuwpoort even later de 0-2 maken, nadat Alfons Sampsted onnodig een hoekschop weggaf.

Lazaros Lamprou kopte uit die corner en het was Nieuwpoort die de bal in het doel werkte. Zo keek Twente tegen een 0-2 achterstand aan. Meevaller voor de Tukkers was de rode kaart die Arthur Zagre halverwege de eerste helft kreeg. Oosting greep daarna in met een dubbele wissel: Younes Taha en Joshua Brenet voor Mathias Kjølø en Sampsted.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.