Sparta Rotterdam - FC Twente

Sparta Rotterdam is in de eerste helft op een 1-0 achterstand gekomen tegen Twente in de Eredivisie, maar in de tweede helft kwam Sparta goed terug. Uiteindelijk werden de punten gedeeld en eindigde het duel in 2-2. Eén speler van Sparta Rotterdam kreeg een rode kaart. Twente nam de leiding kort voor de rust toen Sem Steijn scoorde, op aangeven van Manfred Ugalde. Sparta Rotterdam moest verder met 11 man nadat Saïd Bakari in de 45ste minuut rood kreeg. Direct na de rust bracht Tobias Lauritsen Sparta Rotterdam langszij. Vier minuten later kwam Sparta Rotterdam op voorsprong. Lauritsen passeerde nog een keer de doelman. De gelijkmaker voor Twente werd gemaakt door Naci Ünüvar, met een assist van Mitchell van Bergen. Sparta Rotterdam heeft in de laatste vijf wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Twente twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was het vierde gelijkspel van Sparta Rotterdam dit seizoen. Op zaterdag 13 januari speelt Sparta Rotterdam om 16.30 uur uit tegen Fortuna Sittard in het Fortuna Sittard Stadion en neemt Twente het thuis op tegen AZ om 18.45 uur in De Grolsch Veste.