Grote frustratie bij Twente op Kasteel: 'Je moet geen domme dingen doen'

FC Twente kwam bij Sparta Rotterdam tegenover tien man te staan en nam vervolgens, vlak voor rust, een 0-1 voorsprong. Daarmee lag de weg naar een gemakkelijk middagje open, maar het liep anders. De frustratie bij de bezoekers was groot na het 2-2 gelijkspel op Het Kasteel.

Sparta Rotterdam
2 - 2
FC Twente
FC Twente

'Ik heb hier wel moeite mee, moet ik zeggen', bromde Twente-coach Joseph Oosting voor de camera van ESPN. Hij zag zijn ploeg na rust twee strafschoppen weggeven, waardoor het tiental van Sparta van de 0-1 achterstand een 2-1 voorsprong maakte. Pas in blessuretijd voorkwam Naci Ünüvar dat de Tukkers met lege handen naar huid gingen: 2-2. Oosting: 'Uiteindelijk mogen we blij zijn met een punt, maar ik heb wel wat kwaadheid.'

Oosting maakte zich vooral boos over het spel van zijn ploeg. 'Ook al kwamen we met 0-1 voor; ik vond dat we niet goed waren', zei hij. 'Aan de bal was het te traag en we konden ook geen moment vinden om druk te zetten. Dat was gewoon slecht. We worden geholpen door een rode kaart en scoren, maar dan kom je de kleedkamer uit en krijg je twee penalty's tegen. Over die tweede kan je discussiëren, maar wij mogen helemaal niet in zo'n situatie komen.'

Daar was Sem Steijn, de maker van de 0-1, het helemaal mee eens. 'Je moet geen domme dingen doen', bromde hij. 'Ik denk dat dat het probleem was bij ons: dat we twee penalty's weggeven. Je kan alleen maar door dit soort dingen te doen Sparta in de wedstrijd laten komen, dit ligt echt aan jezelf.'

Michal Sadílek veroorzaakte de tweede penalty. 'Maar dat was helemaal niks! Ik vond het schandalig dat het een penalty was', treurde hij. Django Warmerdam leek inderdaad een schwalbe te maken, maar de VAR draaide de beslissing niet terug. 'Ik ging er wel van uit dat dit zou gebeuren, maar blijkbaar niet. Ik heb hem helemaal niet geraakt', aldus de balende Sadílek.

Sparta
Bij Sparta werd er niet getreurd, ook al werd een overwinning in blessuretijd uit handen gegeven. 'We hebben gevochten als leeuwen, dat verdient een supergroot compliment', zei Jeroen Rijsdijk. 'Ik heb echt genoten van mijn ploeg: in de tweede helft hebben we laten zien dat wij ook uit een ander vaatje kunnen tappen. Het is zonde dat we in de laatste minuten nog een doelpunt tegen kregen, maar we hebben laten zien wat we waard zijn.'