Feyenoord - NEC

NEC is in de eerste helft op een 2-1 achterstand gekomen tegen Feyenoord in de Eredivisie, maar in de tweede helft kwam NEC goed terug. Uiteindelijk werden de punten gedeeld en eindigde het duel in 2-2. Al vroeg in de wedstrijd kwam Feyenoord op voorsprong, toen Javairô Dilrosun scoorde in de 17de minuut, met een assist van Calvin Stengs. Santiago Giménez voerde de score verder op naar 2-0 na bijna een half uur, op aangeven van Mats Wieffer. Direct na de rust poetste Dirk Proper iets van de achterstand weg voor NEC. Magnus Mattsson maakte in de 53ste minuut gelijk namens NEC. In de laatste vijf wedstrijden heeft Feyenoord drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl NEC drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was het derde gelijkspel van Feyenoord dit seizoen. Feyenoord staat nu op de tweede plek met 39 punten, terwijl NEC op de achtste plaats staat met 22 punten. Feyenoord speelt de volgende wedstrijd uit tegen Vitesse. De teams staan op zondag 21 januari om 14.30 uur tegenover elkaar. NEC neemt het zaterdag 20 januari om 16.30 uur thuis op tegen Twente.