Excelsior heeft vrijdagavond voor het eerst sinds 1 oktober gewonnen in de Eredivisie. SC Heerenveen bleek een gewillig slachtoffer in Rotterdam. Het tweede mooie moment voor Excelsior was de rentree van Kik Pierie.

Excelsior
Excelsior
3 - 0
sc Heerenveen

Excelsior kwam doordeweeks in actie tijdens de achtste finale van de TOTO KNVB-beker, in de verloren wedstrijd tegen FC Groningen bleef Pierie nog het hele duel op de bank. Met nog een half uur op de klok maakte hij zijn eerste minuten van het seizoen na een enkelblessure.

De thuisclub bleek in de eerste helft zeer efficiënt en sloeg toe waar het dat kon. In de achttiende minuut opende Couhaib Driouech, opgeleid door de Friezen, de 1-0 binnen voor Excelsior na een slimme loopactie en enkele minuten later werd de marge verdubbeld.

Denzel Hall speelde een ongelukkige rol in de 2-0 van Excelsior. Hij liet een terugspeelbal van Patrik Walemark lopen voor keeper Andries Noppert, dat doorzag Troy Parrott. De Ier omspeelde de Heerenveen-goalie en schoof binnen voor de tweede treffer. Kort daarna maakte Sven van Beek, toch al recordhouder, bijna een eigen doelpunt. De paal voorkwam een negende eigen Eredivisie-goal van de centrumverdediger.

Het veld van Excelsior was vakkundig sneeuwvrij gemaakt.

Trainer Kees van Wonderen van Heerenveen had vijf minuten voor rust genoeg gezien en wisselde tweemaal: Pelle van Amersfoort en Ché Nunnely voor Anas Tahiri en Walemark. Het resulteerde niet in een comeback voor Heerenveen.

Excelsior hield echter relatief simpel stand en liep zelfs verder uit via Lazaros Lamprou. De Griek schoot na iets meer dan een uur binnen na weifelend optreden van Noppert. Zo boekt Excelsior na een zegeloze reeks van tien wedstrijden eindelijk weer eens een winstpartij in de Eredivisie. Het laatste succes in de competitie dateerde van 1 oktober. Excelsior komt door de zege in punten gelijk met Heerenveen, op doelsaldo staan de Kralingers voorlopig negende.