Excelsior - SC Heerenveen

Excelsior heeft voor het eerst sinds lange tijd gewonnen in de Eredivisie. Na tien wedstrijden achter elkaar zonder zege, is de ploeg weer op de goede weg dankzij een 0-3 thuiszege op Heerenveen. De score werd na 18 minuten geopend door Excelsior via Couhaib Driouech, op aangeven van Troy Parrott. Parrott bracht in de 24ste minuut Excelsior op 2-0. De thuisploeg vond het net nog een keer, deze keer via Lazaros Lamprou, op aangeven van Noah Naujoks, in de 63ste minuut. Het was de vierde wedstrijd zonder overwinning op rij voor Heerenveen. In de laatste vijf wedstrijden heeft Excelsior één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Heerenveen één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. In de volgende wedstrijd speelt Excelsior op zaterdag 27 januari om 21.00 uur, in een thuiswedstrijd, tegen Utrecht. Heerenveen speelt zondag 28 januari om 12.15 uur thuis tegen AZ.