PSV - Excelsior

Mede dankzij een hattrick van Luuk de Jong heeft PSV de thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen Excelsior gewonnen met 3-1. Sanches Fernandes rondde succesvol af voor Excelsior. PSV opende de score na 13 minuten via De Jong. Vier minuten later vergrootte PSV de voorsprong. De Jong passeerde nog een keer de doelman, op aangeven van Sergiño Dest. De Jong scoorde nog een keer in de 69ste minuut, na een assist van André Ramalho Silva. Zo werd de hattrick voltooid. Met nog acht minuten te spelen verkleinde Derensili Sanches Fernandes de achterstand voor Excelsior, met een assist van Nikolas Agrafiotis. Maar Excelsior was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd, dat bracht de uiteindelijke score op 3-1. PSV heeft nu zeventien wedstrijden achter elkaar gewonnen. In de laatste vijf wedstrijden heeft PSV vijf overwinningen behaald, terwijl Excelsior twee keer gelijkgespeeld en drie nederlagen heeft. De volgende speeldag speelt PSV op zondag 21 januari om 12.15 uur, in een uitwedstrijd, tegen Utrecht. Excelsior speelt vrijdag 19 januari om 20.00 uur thuis tegen Heerenveen.