'Dit was de slechtste beslissing ooit in de Champions League voor vrouwen'

Reacties

Volgens Emma Hayes zijn de vrouwen van Chelsea beroofd. De succescoach leek in de halve eindstrijd op weg naar een stunt tegen het torenhoge favoriete Barcelona, maar verloor op eigen veld met 0-2. En volgens de 47-jarige Engelse coach was dat vooral te wijten aan de arbitrage.

'Dit was de slechtste beslissing ooit in de Champions League voor vrouwen'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 2
Barcelona
Barcelona

In het heenduel had Chelsea nog voor een daverende verrassing gezorgd door Barcelona, dat de laatste jaren een van de toonaangevende ploegen is in het Europese vrouwenvoetbal, met 0-1 te verslaan. Op eigen veld moest de finaleplek binnengehaald worden.

Het liep allemaal anders. Bij een 0-1 achterstand kreeg Kadeisha Buchanan een tweede gele kaart. Volgens Hayes een belachelijke beslissing van de Roemeense scheidsrechter Iuliana Demetrescu. Het Chelsea-kamp meende dat Buchanan de bal speelde. 'Ik was al verrast toen ik haar aanstelling zag', vertelde de nog steeds niet afgekoelde Hayes na afloop nog maar eens. 'Ze staat bekend om het makkelijk kaarten geven. Deze rode kaart was waarschijnlijk de slechtste beslissing ooit in de Champions League voor vrouwen. We zijn echt beroofd.'

Met tien tegen elf ging het namelijk van kwaad tot erger voor Chelsea. Uit een strafschop kwam Barcelona vlak voor tijd immers op 0-2. Ook die beslissing vonden de Engelsen veel te gemakkelijk.

Voor Hayes was de uitschakeling extra pijnlijk. Zij vertrekt na dit seizoen immers bij Chelsea om bondscoach van de Amerikaanse vrouwen te worden. De Champions League had de kroon op een succestijdperk moeten worden. In twaalf jaar maakte Hayes van de Londense club een succesploeg. Op haar palmares prijken zes landstitels, vijf FA Cups en twee League Cups.

In de finale neemt Barcelona het op tegen een Franse uitdager. Het Olympique Lyon van Oranje Leeuwinnen Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk won het heenduel met 3-2 van de ploeg van Jackie Groenen en Lieke Martens. De return in Parijs is vandaag. En dan wordt duidelijk wie Esmee Brugts in de eindstrijd tegenover zich krijgt. De Oranje-international zat in het duel bij Chelsea de hele wedstrijd op de bank.

Bekijk hier de samenvatting van het duel dat voor commotie zorgde:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Women's Champions League (Europa) 2023/2024
Meer over UEFA Women's Champions League (Europa) 2023/2024
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.