Barbecueënde Mbappé krijgt felle kritiek op zijn afscheidsspeech

Reacties

Het hoge woord is eruit. Kylian Mbappé verlaat Paris Saint-Germain en Ligue 1. Dat zeer slecht bewaarde publieke geheim werd vrijdag door de hoofdrolspeler zelf officieel gemaakt. De manier waarop viel niet overal in Frankrijk even goed.

Barbecueënde Mbappé krijgt felle kritiek op zijn afscheidsspeech
© Pro Shots

Zijn volgende bestemming, Real Madrid, is net zo'n algemeen bekend mysterie, maar dat houdt de razendsnelle en dodelijke afmaker nog eventjes voor zich. Nadat zijn vertrekaankondiging online kwam, is hij volgens RMC Sport ter afscheid gaan barbecueën met één van de meest fanatieke supportersgroepen van de hoofdstadclub.

Terwijl Mbappé zich tegoed deed aan allerlei gegrilde lekkernijen, deed zijn filmpje nogal wat stof opwaaien. Bixente Lizarazu klom in de pen in zijn hoedanigheid van columnist voor L'Équipe, de wereldkampioen van 1998 vond dat Mbappé clubeigenaar Nasser Al-Khelaifi ook had moeten noemen in zijn uitgebreide dankwoord. 'Beide kanten moeten klasse tonen, dus hij had ook de president moeten noemen', vindt de gewezen verdediger.

Lizarazu voegt daar overigens ook aan toe dat Mbappé's werkgever ook niet direct de schoonheidsprijs verdient. 'Is er dit seizoen ook maar één moment geweest waarop hij zich goed voelde bij de club? Hij is als een schooljongen gestraft toen hij besloot om te vertrekken. PSG en zijn president accepteren het niet om 'gedumpt' te worden.

© L'Équipe

Ex-voetballer en RMC-analyticus Pascal Dupraz gaat er nog harder in. 'Mbappé maakt me triest met zijn koude, smakeloze aankondiging. Dit is beneden zijn niveau, ook het niet noemen van de president is beneden peil', aldus Dupraz, die sowieso vond dat de aanvaller zijn vertrek eigenlijk op een persconferentie wereldkundig had moeten maken. Zondagavond is de laatste thuiswedstrijd van PSG dit seizoen. De ploeg is al kampioen en kan op 25 mei de dubbel pakken, de bekerfinale is tegen Olympique Lyon.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.