NAC-doelman kiest eieren voor zijn geld en tekent in Den Bosch

Reacties

FC Den Bosch heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de komst van Pepijn van de Merbel. De doelman vecht momenteel nog voor promotie met NAC Breda, maar heeft een aanbod van die club links laten liggen.

NAC-doelman kiest eieren voor zijn geld en tekent in Den Bosch

Lange tijd was Van de Merbel dit seizoen de derde keuze onder de lat bij NAC. Door blessures van Roy Kortsmit en Tein Troost kreeg hij echter zijn kans. Die greep hij met beide handen aan, want momenteel groeit de jonge keeper uit tot een van de sterkhouders tijdens de play-offs.

Tóch vertrekt Van de Merbel. Hoewel NAC hem contractverlenging aanbood, ziet hij meer heil in een plan dat FC Den Bosch hem geschetst heeft. In De Vliert is er meer perspectief dan in het Rat Verlegh Stadion, waar hij ondanks zijn goede prestaties gewoon weer derde keeper dreigde te worden.

Zodra de play-offs klaar zijn, zal FC Den Bosch de doelman presenteren. Hij tekent een contract voor twee seizoenen. De verwachting is dat Van de Merbel daar eerste keuze wordt en voort kan bouwen op de basis die hij de afgelopen weken voor zijn verdere carrière legde.

Dinsdagavond stond Van de Merbel nog onder de lat in het Rat Verlegh Stadion. Tegen FC Emmen (1-1) werd hij één keer gepasseerd, vanaf elf meter. Zaterdag wacht de return op de Oude Meerdijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.